Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Muzikale uitwisseling tussen Sterksel en Heeze

5 april 2016 - 07:00

HEEZE-STERKSEL - Op zondag 3 april was muziekvereniging `De Heerlijkheid´ Sterksel uitgenodigd door Sint Nicasius voor een muzikale uitwisseling in dorpshuis het perron. Op het programma stonden twee grote orkesten van beide verenigingen, met onder meer het debuut van de nieuwe dirigent John Brouwer van Sint Nicasius Heeze.

Na een aantal mooie introducerende woorden van de Sterkselse voorzitter Tom Strijbos mocht `De Heerlijkheid` het spits afbijten. Met een grote orkest van ruim 50 man wisten ze de gekozen composities bombastisch en krachtig te laten klinken.
Na het indrukwekkende orkest van ´De Heerlijkheid` volgde een kleine pauze.

Over de uitwisseling zegt St. Nicasius voorzitter Ad Loomans het volgende: ‘Er zijn meerdere motieven voor het organiseren van deze uitwisseling. Onze muzikanten willen graag spelen en genieten van muziek. Een samenwerkingsorkest is daarvoor een ideaal middel. Daarnaast is het belangrijk om contact te onderhouden met collega muziekverenigingen zodat we van elkaar kunnen blijven leren en steunen. Het centrale motief van de uitwisseling is om te laten zien hoe belangrijk muziek is en dat het financieel gesteund moet blijven worden.’

Voorzitter Tom Strijbos en actief lid Roland van der Linden sluiten zich aan bij de mening van Loomans. ‘Muziek is tegenwoordig een onderbelicht aspect van de cultuur. Er is meer aandacht voor andere platformen terwijl muziek net zo belangrijk is. Deze muzikale uitwisseling is ideaal om weer eens de aandacht te schenken aan muziekcultuur. Bovendien zien wij het als een verbroedering met Sint Nicasius, er is niets mooier dan samen te spelen en te genieten van elkaar.’ aldus Strijbos.
Roland van der Linden: ‘Ook zien wij het als een generale repetitie voor ons oranje concert, die gespeeld zal worden op 26 april in het dorpshuis “de Valentijn” in sterksel.’

Na de pauze was het tijd voor Sint Nicasius om hun kunsten te tonen. Debutant John Brouwer bleek een zeer bekwame dirigent, onder zijn leiding werd het een indrukwekkend hoorspel.  Aan het einde van het concert van Sint Nicasius werd de middag afgesloten met een biertje.

Laat hier je reactie achter