Parelrally zondag 5 juni van start

31 mei 2016 - 13:15

HEEZE – De vierde editie van de Parelrally, een paardenevenement, staat komende zondag op het programma. Om 10:00 uur starten de paarden vanaf het ruiterterrein aan de Muggenberg 40 in Heeze en gaan daarna direct heerlijk de bossen in. Er wordt  een oriëntatierit (rally) en toervariant uitgezet voor menners en equipes. Ongeveer 30 aanspanningen (rijtuigen) en 40 ruiters (op ’t paard) zullen aan deze rit van ongeveer 25 kilometer deelnemen. Van de deelnemers komt 60% niet uit onze eigen gemeente maar uit bijvoorbeeld Bergeijk, Nuenen, Mariahout en Best. ''Wij laten deze gasten kennis maken met onze mooie omgeving'', zegt Rogier van Bree van de organisatie.

De route gaat met toestemming van Brabant Landschap, Brabant Water en de Gemeente over karrensporen, landweggetjes door de bossen en het buitengebied van Heeze en Leende. Een mooie aangelegenheid om met enkele ondernemers uit onder andere het buitengebied iets te doen. Zo verzorgt Catering van Grunsven op een leuke locatie midden in de natuur dat de deelnemers een heerlijk Brabants worstenbroodje krijgen. Is de grote pauze bij Rustpunt Groote Heide, waar verse Aspergesoep wordt geserveerd en ontvangen de deelnemers bij Kaasboerderij BAX een heerlijk stukje ambachtelijke kaas uit ’t vuistje.

’s Avonds om 20:00 uur is de prijsuitreiking en met dank aan de giften van onze diverse lokale ondernemers kunnen we ook daar leuke (lokale) prijzen weggeven. Een succesfactor voor een evenement als de Parelrally is natuurlijk het weer. Het blijft een buitenactiviteit, maar de weersvoorspellingen zijn gewoon weer gunstig. ''We nodigen iedereen uit om eens een kijkje te nemen bij de start of op een rustplaats.

Wil je nog inschrijven? Dat kan tot vrijdag 3 Juni via: www.parelrally.nl

Programma:
9:30 uur                           Inspannen op inspanterrein ruitersport vereniging Heeze,  Muggenberg 40
10:00 uur                         Start aldaar.
12:00 – 13:30 uur             Grote Pauze bij Rustpunt Groote Heide, Heezerenbosch 24. (Asperge winkel is ook open)
Omstreeks 14:00 uur        Kleine Pauze bij Kaasboerderij BAX, op Kerkhof Heeze
15:00 – 16:00                   Finish
20:00                               Prijsuitreiking

Laat hier je reactie achter