Lieke van Horne uit Heeze pakt twee keer goud op NK

14 juni 2016 - 13:34

HEEZE - Afgelopen weekend vond in Noord-Sleen (Drenthe) het Nederlands Jeugdkampioenschap IJslandse Paarden plaats. Lieke van Horne (14) uit Heeze behaalde met haar paard Fannar in twee rubrieken het goud (dressuur en viergangenproef met overgangen). Ook kreeg zij de Featherlight prijs uitgereikt voor haar - naar het oordeel van de jury - uitzonderlijk mooie rijstijl.

De 65 deelnemende jeugdruiters streden niet alleen om de Nederlandse kampioenstitels. Het NK was voor de jeugdruiters ook de laatste kans om een ticket te veroveren voor de zogeheten Youth Cup. De FEIF Youth Cup, een internationaal evenement voor jeugdruiters in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, wordt dit jaar in het Nederlandse Exloo gehouden van 23 tot en met 30 juli. De FEIF Youth Cup bestaat uit een week van intensieve training met internationale instructeurs. De week eindigt in een competitie in de jeugdklassen op verschillende niveaus. Lieke wist zich door haar goede prestaties met haar paard Fannar te kwalificeren voor dit evenement.

Aan de FEIF Youth Cup nemen jeugdruiters uit Nederland, Duitsland, Denemarken, IJsland, Zweden, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, België, Canada, Frankrijk, Finland, Engeland, Italie, Luxemburg en de Verenigde Staten deel.

Laat hier je reactie achter