Brouwerij Rufus lanceert derde bier: ''Knoet''

22 november 2016 - 08:45

HEEZE - De Heezer bierbrouwerij Rufus bestaat een jaar. Na de succesvolle introductie van het eerste biertje, de Macker en het tweede biertje, de Prufus komt Rufus deze week met het derde biertje, de Knoet. Een heerlijk donker bier dat volgens de kenners prima past in de serie van de Heezer bierbrouwerij.

Bierkenners Marco van der Heijden en Leon Noten van Tapperij De Zwaan uit Heeze kregen een preview met HeezeLeende24 om het eerste biertje te proeven in De Zwaan. Benieuwd naar het derde bier waren de twee mannen zeker. Nadat de eerste slok werd genomen werd al snel duidelijk dat de Knoet een heerlijk donker bier is. 

''Het is erg lekker en de smaak blijft lang hangen. Ik proef een klein vleugje caramel en een fruitige afdronk. Ik ben zelf geen donker bier drinker maar deze is zeer goed en zal ik wel drinken'', zegt Leon. Ook Marco is onder de indruk van het donker bier van Heezer bodem. ''Hij is echt heel erg lekker en een welkome aanvulling op ons assortiment van 160 bieren dat we reeds hebben.''

De kenners zijn het er over eens. De Knoet maakt naast de Macker en de Prufus het drieluik compleet. Of er nog wensen zijn voor brouwer Marc van de Acker? ''Ik ben heel blij met deze drie bieren maar eigenlijk hoort daar nog een Triple bij en die zou ik graag in de toekomst willen maken.'' 

Om het één jarig jubileum te vieren is er komend weekend een actieweekend. Zaterdag 26 november is er voor iedere klant die voor minimaal € 10,- aan Rufus produkten koopt bij De Kaasboer, Drankenspeciaalzaak Het Vloeibaar Genot en Wijnhoeve Heeze een gratis flesje Knoet (zolang de voorraad strekt). Op zondag 27 november zal er Knoet van tap te verkrijgen zijn bij De Zwaan voor € 2,50 tussen 15.30 uur en 17.00 uur. Ook staat er een gratis proefglas voor iedereen klaar tussen 15.00 uur en 15.30 uur en zijn er de heerlijke kazen te proeven van Brouwerij Rufus.

Kortom, een feestelijke viering van het jubileum en introductie van het nieuwe Heezer bier, de Knoet! Wilt u meer weten over Brouwerij Rufus, neem gerust een kijkje op de facebookpagina van Rufus.

Laat hier je reactie achter