Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Safety Zebrapad maakt oversteken veiliger (video)

10 maart 2017 - 08:38

HEEZE - Eind januari waren burgemeester en wethouders bij Swaans beton in Heeze om een cadeau in ontvangst te nemen dat het Heezer bedrijf ontwikkelde. Een safety zebrapad dat de zebrapaden veiliger moet maken in het donker. Aanleiding om dit te ontwikkelen lag in het feit dat in het drukke centrum van Heeze al diverse ongelukken zijn gebeurd met ernstige afloop.

Het allereerste safety zebrapad ter wereld in deze vorm schonk Swaans beton aan de gemeente en haar inwoners inclusief de aanleg op de Kapelstraat. Donderdagavond was het zover en legde Hans van Dijk bestratingen uit Heeze het zebrapad aan. Er was bewust gekozen om dit in de avonduren te doen om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor het verkeer.

In een aantal uur was de klus geklaard en keek het voltallige college dat aanwezig was naar de aanwinst voor het dorp. Er zijn natuurlijk nog meer zebrapaden in de gemeente en voor de veiligheid in de drukke dorpskernen zou ook daar een safety zebrapad niet mogen ontbreken voor de veiligheid van de inwoners.

Uitbreiding zebrapaden
Of er meerdere zebrapaden in onze gemeente op deze manier veiliger gemaakt gaan worden zal de toekomst moeten uitwijzen. Wethouder Van der Rijt: ''We hebben afgesproken dat we een half jaar gaan kijken en mensen erbij betrekken of dit het veiligheidsgevoel vergroot. Gisteren tijdens de aanleg waren er ook verschillende gemeenteraadsleden bij en ook zij gaan monitoren en de meningen van de gebruikers ventileren naar de wethouder. Wanneer men zich veiliger voelt hierdoor willen we inderdaad gaan kijken of we ook de andere zebrapaden in de kernwinkelgebieden in de hele gemeente op deze manier veiliger kunnen maken. Ik ben in ieder geval positief'', aldus de wethouder.

Lees ook: Swaans beton schenkt safety zebrapad aan gemeente

Laat hier je reactie achter