Sportkampioenen gehuldigd op weergaloos Sportgala (video)

19 maart 2017 - 10:45

HEEZE - Dit jaar werd het sportgala voor eerst georganiseerd door HeezeLeende24 in plaats van de gemeente zelf. Honderden sporters, ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden waren naar dorpshuis 't Perron gekomen om aanwezig te zijn bij de bekendmaking van bijvoorbeeld de sportman en de sportvrouw van het jaar 2016.

Na een spectaculaire opening van Lil'Message van dansstudio 4LDC presenteerden Marcel Balkestein en Anne Meulendijks deze editie van het Sportgala. Alle kampioensteams werden gehuldigd en ontvingen uit handen van de wethouders en burgemeester een mooi aandenken aan het gala. Voor de allerkleinsten is het een lange zit maar ook aan hen was gedacht. Een sjoeltoernooi met mooie prijzen welke beschikbaar ziijn gesteld door Intertoys Van der Linden met zelfs een nieuwe sjoelbak als eerste prijs. Alle drie de prijzen gingen naar Leende en zijn gewonnen door spelertjes van DOSL. Jasper Hulcher, Maks van Barschot en Ruud van Kempen bleken zaterdagavond de beste sjoelers, gefeliciteerd!

Bijzonder deze avond was de eervolle vermelding voor Aramis en Odin Verhoeven. Uit handen van de burgemeester ontvingen zij een oorkonde en bloemen voor een passie en inzet in de basketbalsport met maar één doel: zo ver mogelijk komen met als eerste station het Nederlandse team. Zeker een eervolle vermelding waard. Verder introduceerde HeezeLeende24 voor de eerste keer een oeuvre award. Hans de Jager ontving deze prijs voor zijn inzet voor de hockeysport en met name Hockey Heeze. Marcel roemde de oefenmeester over zijn discipline, respect en oog voor talent.

Natuurlijk werden ook de bekers en de oorkondes uitgereikt in de verschillende categorieën met tussendoor nog wervelende optredens van breakdancegroep '4 Level Breakdance' van dansstudio 4LDC en van dansgroep B4 van dansschool Hennes. Daar danste Femke Bukkems mee die afsloot met een solo en nog eens duidelijk liet zien waarom zij vorig jaar sportvrouw van het jaar werd en dit jaar was genomineerd voor sporttalent van het jaar.

Met een mooie presentatie, ondersteund door filmbeelden van de nominaties werden de kampioenen bekend gemaakt. 
- Sportiefste leerling van het jaar 2016: Niels van de Paal (Leende)
- Sportvereniging van het jaar 2016: DOSL (Leende)
- Sportvrijwilliger van het jaar 2016: Maandagmorgenploeg RKSV Sterksel (Sterksel)
- Sporttalent van het jaar 2016: Job Maassen (Heeze)
- Sportploeg van het jaar 2016: DOSL Dames 1 (Leende)
- Sportvrouw van het jaar 2016: Moïra Heuts en Charlotte Vinclair (Heeze)
- Sportman van het jaar 2016: Max Dijkmans (Leende)

- Eervolle vermelding: Aramis Verhoeven en Odin Verhoeven
- Oeuvreprijs: Hans de Jager

Alle kampioenen van harte gefeliciteerd. Verder gaat er dank uit naar de presentatoren, de organisatie en de sponsoren. In het bijzonder naar Irene Doezé die na vijf jaar afscheid heeft genomen van de organisatie namens de gemeente Heeze-Leende. Ook volgend jaar zal iedereen die in 2017 kampioen wordt en in de gemeente Heeze-Leende woont gehuldigd worden op het sportgala dat gehouden gaat worden op 3 maart 2018 in dorpshuis 't Perron in Heeze. Ben je kampioen geworden in 2017? Stuur dit dan alvast door aan redactie@heeze24.nl dan weet je zeker dat je er bij bent op het Sportgala van 2017!

Foto's: HBL Fotografie

Laat hier je reactie achter