Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Aaron uit Sterksel wint eerste latjetrap toernooi

11 juni 2017 - 09:45

HEEZE-STERKSEL - Na drie voorrondes in Heeze, Geldrop en Budel was het zaterdag 10 juni tijd voor de eerste finale van het Verest Latjetrap toernooi in het Jan Louwers stadion in Eindhoven. Van de ruim vierhonderd deelnemers die begonnen aan de voorrondes, bleven er zeventig over die zaterdag een gooi deden naar de winst.

In vier poules werd er gestreden om een van de acht plaatsen voor de titel. Van iedere poule gingen er twee door en een dosis geluk heb je wel nodig bleek zaterdag. ''In Heeze schoot ik er drie op de lat en hier niet één. Wel balen maar volgende keer doe ik gewoon weer mee'', aldus een spelertje van RKSV Heeze. Of latjetrap te trainen is laten de latjetrappers in het midden. ''Na de training of gewoon als ik tijd heb doe ik het wel eens voor de lol en lukt het aardig maar ook niet altijd.'' Het bleek voor velen moeilijker dan in de voorrondes maar de lat werd regelmatig getroffen.

De spannende eindstrijd tussen de acht overgebleven voetballers in het stadion van FC Eindhoven werd in een geweldige ambiance afgewerkt en de vier laatsten hadden in ieder geval een prijs. De strijd om de derde en vierde plaats werd gespeeld gevolgd door de ultieme finale, de beste twee latjetrappers van 2017. Ieder tien ballen om zoveel mogelijk raak te schieten. Uiteindelijk wist Aaron de Bruijn van 10 jaar uit Sterksel de finale te winnen. 

Zelf woont hij tegenover het voetbalveld in Sterksel en speelt hij bij RKSV Sterksel. ''Ik oefen natuurlijk wel en ben heel blij dat ik gewonnen heb. Ik had het niet verwacht.'' De beste latjetrapper won een cheque van maar liefst vijfhonderd euro te besteden aan voetbalartikelen bij Verest Sport en een enorm grote beker. Samen met zijn vader was hij naar het stadion gekomen en niet zonder succes. De bokaal komt op zijn kamer te staan en Aaron mag zich een jaar lang de beste latjetrapper noemen. Tweede werd Boet Bakermans (10) uit Heeze die een voetbalreischeque won ter waarde van tweehonderd euro. Derde werd Roy Heeren uit Bergeijk (12) die een paar voetbalschoenen mag komen uitzoeken in de winkel en vierde werd Jens op den Buijsch (10) die een officiële wedstrijdbal voor de confederations cup won ter waarde van € 140,- Een eervolle vermelding was er voor Joep van de Ven (16) uit Geldrop die vijf van de vijf ballen op de lat schoot. Helaas verloor hij in de volgende ronde.

Of er volgend jaar weer een Verest latjetraptoernooi gehouden gaat worden staat nog niet vast. ''Het is een geweldige ambiance en mooi hoeveel voetballers er op afkomen dus we gaan nog kijken in welke vorm we mogelijk een tweede editie gaan organiseren'', zegt Bram van der Linden van Verest Sport.

Laat hier je reactie achter