Wagenspel KNAL opent Kermis Leenderstrijp

18 juni 2017 - 08:23

LEENDERSTRIJP - Het is sinds 1974 traditie in Leenderstrijp, het wagenspel van KNAL Toneel. Slechts één jaar hebben ze door omstandigheden het toneelstuk op locatie niet op kunnen voeren maar jaarlijks blijkt het wagenspel erg in trek bij de Strijpenaren. 

Een oplegger wordt neergezet waarin het Strijps Kapelleke zit om gezellige sfeermuziek te spelen, ruim twintig banken worden geplaatst door vrijwilligers van KNAL en iets voor half acht komt het 'podium' aanrijden. Een platte kar met huif waarop het decor gebouwd is en de hoofdrolspelers al klaarzitten voor het toneelstuk. 

Ruim vierhonderd bezoekers waren zaterdagavond aanwezig bij het wagenspel 'Loop naar d'n Duvel' geregisseerd door Chris Ras. Het stuk was 25 jaar geleden ook al eens gespeeld maar omdat het zo goed was hebben ze er dit jaar wéér voor gekozen. Een goede zet want aan het publiek te merken werd het toneelstuk erg goed neergezet. 

In de zaal zou je zeggen 'volle bak' wanneer deze vol zit. Zo was het zaterdagmiddag ook bij het wagenspel in Leenderstrijp. Het stuk duurde ongeveer een half uur waarna er met de pet werd rondgegaan en iedereen een vrijwillige bijdrage kon leveren, de entree was immers gratis. Na een oorverdovend applaus voor het eerste optreden van het wagenspel dit jaar werd de pop-up theaterlokatie weer in oude glorie hersteld en was de kermis in Leenderstrijp geopend.

Het wagenspel 'Loop naar d'n Duvel' is nog te zien op zondag 18 juni om 14.30 uur op Boschhoven en om 17.00 uur op het Meentplein in Leende. De toegang is gratis en zeer de moeite waard om er heen te gaan. Het is hartsikke leuk en vooral gezellig!

Laat hier je reactie achter