Werkstraffen in zaak losgeslagen puinbreker Heeze

11 augustus 2017 - 15:00

HEEZE - Het is alweer bijna twee jaar geleden dat een puinbreker losraakte van een shovel en zich boorde in de woning van VVD gemeenteraadslid Robert Groenewoud op Ginderover in Heeze. Bij de rechtszaak bleek dat de puinbreker niet geremd was en dat er door de directeur van het Somerense bedrijf die bewuste ochtend in augustus 2015 een oog is gelast dat afbrak met alle gevolgen van dien.

Het Openbaar Ministerie achtte de eigenaar niet schuldig voor het zware ongeval maar toch kregen zowel de eigenaar van het bedrijf als de chauffeur van de shovel werkstraffen opgelegd van de rechtbank. Vanwege het bewezen feit dat beiden op de hoogte waren dat het trekoog die ochtend pas gelast was en de puinbreker ongeremd was, kregen beide mannen een werkstraf van tachtig uur en een rijontzegging van een half jaar voorwaardelijk vanwege het feit dat zij allebei het rijbewijs nodig hebben voor het werk.

Gemeenteraadslid Groenewoud heeft een lang revalidatieproces achter de rug en pas enkele weken geleden zijn de ijzeren pinnen uit zijn rug gehaald. Nog altijd ondervind het gemeenteraadslid van de gemeente Heeze-Leende hinder van het drama dat hem trof. De woning is na het ongeval geheel afgebroken en sinds het voorjaar van 2017 staat er een nieuwe woning voor Groenewoud op exact dezelfde plaats.

Lees ook:
- aanhanger boort zich in woning: 1 gewonde
- UPDATE: Aanhanger boort zich in huis (video en veel foto's)
- Aanhanger uit woning Heeze geborgen (foto's en video)

Laat hier je reactie achter