PVGE excursie naar  Genoenhuis

12 augustus 2017 - 13:30

HEEZE-LEENDE - De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert op dinsdag 12 september om 13:30 uur in Geldrop vanaf de parkeerplaats bij de Smelen een natuurexcursie rond de IJzeren Man en door Genoenhuis. Het gebied bij De IJzeren Man wordt ook "Recreatiepark Genoenhuis" genoemd.

Naast een groene omgeving zijn er wandelpaden, vogeleilanden en visvijvers. In sportief opzicht biedt het mogelijkheden voor loopsporten, hengelsport, BMX en andere recreatievormen. De wandeling gaat ook door een stukje van Genoenhuis, een van de oudste bewoonde delen van Geldrop. Vanaf het parkeerterrein bij de Smelen gaan we naar de grote waterplassen, het zwembad de Smelen, dan om de plas heen richting De Scouting Hikegroep naar de richting Bogardeind en de Kleine Dommel.

Tijdens de wandeling wordt u het een en ander verteld door de gids(en) van het IVN onder andere over het bomenvak, de Hengelsportvereniging, diverse vissoorten, het vogeleiland en Genoenhuis. De route is een wonder van natuurschoon en er zijn vele soorten planten en bomen te zien. Kortom een bijzonder natuurdeel in Geldrop die zeker de moeite waard is om te zien en vooral te horen.

U kunt een complete omschrijving van deze wandeling vinden in het boekje van IVN-Geldrop op pagina 50. De deelname is gratis voor PVGE leden van de afdeling PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende.  Anderen kunnen  voor € 5 per persoon mee.
Om 13:30 uur starten ze op de parkeerplaats bij de Smelen en na afloop hebben ze een consumptie bij café Meijldijk, aangeboden door de PVGE.

Graag vooraf aanmelden bij Hans Verhoeven, e-mail: jpverhoeven@onsmail.nl  telefoon 040-2867104

Laat hier je reactie achter