Maar liefst vijf exposities rondom Parade van Vermaeck

22 augustus 2017 - 13:56

HEEZE - Rondom het thema Parade van Vermaeck zijn voor de zestigste Brabantsedag maar liefst vijf exposities georganiseerd in het centrum van Heeze; alle gratis toegankelijk en op loopafstand van elkaar.

De expositie Parade van fotograaf Tom Janssen, met daarin een selectie optochten, was eerder te zien in het Van GoghHuis in Zundert en in de straten van Parijs. Nu zijn er nieuwe en unieke foto’s van de 59ste Brabantsedag aan toegevoegd, van de wagenbouwersgroepen Kapelstraat, Hopeloos, Ietskes Schif en De Oude Ambachten. Deze expositie is vanaf 3 juni te zien in de buitenlucht op het Strabrechtspleintje. Tom Janssen heeft de wagenbouwersgroepen ook gefotografeerd tijdens het bouwen. Deze expositie is te bewonderen in het gemeentehuis, waar bovendien de wagenontwerpen voor de komende Parade te zien zijn.

Geïnspireerd door talloze paradevormen zijn tweedejaars leerlingen van het VMBO SintLucas aan de slag gegaan met klei. Het resultaat is een grote variëteit aan keramische, figuratieve en abstracte beelden, die op hun eigen manier met parades te maken hebben. Ze zijn, samen met een presentatie van Zestig jaar Brabantsedag, gratis te bewonderen in ’t Perron.

Dany Tulkens toont in de Pastorietuin een parade van een twintigtal vervreemde en surrealistische beelden, met de mens en diens relatie tot de wereld van natuur en cultuur als rode draad. Hij streeft ernaar de essentie van de mens te vangen in zijn in brons geslagen beelden, zonder mal of giettechnieken.

In Villa des Beaux Arts is voor de zestigste Brabantsedag unieke kunst te bezichtigen, opgebouwd uit facetten, fragmenten of segmenten. Zo is er schilderkunst te zien van René Ziedses des Plantes, keramiek van onder anderen Olav Slingerland en Manita Kieft, bijzondere meubels van Jasser van Oort en architectuurprints op zijden sjaals van designer Nelson Peterson.

Locaties: Villa des Beaux Arts, ’t Perron, het gemeentehuis, Strabrechtspleintje en de Pastorietuin 

Data: 20 t/m 27 augustus (met uitzondering van 27 augustus voor Villa des Beaux Arts), buitenexpositie Tom Janssen is vanaf 3 juni te zien.
Openingstijden: Villa des Beaux Arts en Pastorietuin van 11.00 tot 17.00 uur, ’t Perron en het gemeentehuis hanteren eigen openingstijden. 

Laat hier je reactie achter