De Lambrekvrienden zoeken nieuwe ontwerper

21 augustus 2017 - 11:30

HEEZE - De Lambrekvrienden is één van de zestien wagenbouwersgroepen die jaarlijks deelnemen aan de Brabantsedag in Heeze. Ze zijn een groep van circa 185 leden, waarvan 70 jeugdleden jonger dan 18 jaar en zijn een zeer ervaren bouwgroep, die in verschillende stijlen/materialen/technieken thuis is, waardoor er vele mogelijkheden zijn om te komen van ontwerp tot uitvoering. Hoogtepunten van de vereniging zijn onder andere de wagens waarmee ze algemeen winnaar zijn geworden in 1992, 2003, 2007, 2012 en 2015.

''Na zeven jaren heeft onze huidige ontwerper Stijn van Meerwijk aangegeven te willen stoppen als ontwerper. Vandaar dat we voor het komende seizoen op zoek zijn naar iemand die ons daarbij kan helpen.

Hoe ziet de jaarplanning voor de ontwerper eruit:
Eind oktober wordt het nieuwe centrale thema van de optocht bekendgemaakt. Vervolgens ga je als ontwerper met een themacommissie aan de slag om een onderwerp uit te kiezen. Binnen de themacommissie hebben we een groepje mensen die kijk hebben op alle aspecten van een concept, zoals spel/historiciteit/techniek. Vanuit dit onderwerp zal dan een compleet
verhaal moeten komen van (bouw)ontwerp, spel, kleding, grime, etc. Begin juni wordt er begonnen met de bouw, dus dan dient alles op papier zo goed als af te zijn. Tijdens de bouwperiode tot en met de laatste zondag van augustus kan er dan sturing gegeven worden aan de definitieve uitvoering.

Ben jij degene -of ken je iemand- die altijd al eens een wagen heeft willen ontwerpen, meld je dan bij het bestuur van de Lambrekvrienden via: bestuur@lambrekvrienden.nl. Uiteraard ben je van harte welkom om de komende week op onze bouwplaats aan de Industrieweg in Heeze te komen kijken hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Om een indruk te krijgen kun je onze facebookpagina bezoeken.

Dus wil jij tijdens de 61e Brabantsedag in 2018 de ontwerper zijn van één van de wagens, dan is hier je kans'', aldus voorzitter van De Lambrekvrienden Bas van den Broek.

Laat hier je reactie achter