Vermaeckelijke voortuin bij Jos van Engelen in Heeze

23 augustus 2017 - 15:30

HEEZE - ''Dit doe ik al voor de 33e of 34e keer'', zegt Jos van Engelen dinsdagmiddag poserend in zijn 'Parade door de jaren heen' voortuin ter ere van de zestigste Brabantsedag.

Ieder jaar kleed Jos zijn voortuintje aan in de stijl van het thema van het betreffende jaar van de Brabantsedag. Dit jubileumjaar dus Parade van Vermaeck hetgeen duidelijk te zien in de voortuin en waar tevens de Brabantsevlag en wimpel sierlijk wapperen.

''Al maanden voordat de optocht begint ben ik in mijn hoofd al creatief aan het denken wat ik met dit thema kan. Je kunt het letterlijk opvatten maar ook figuurlijk. Beide zijn te zien in mijn tuin. Alleen in 2013 heb ik het helaas niet kunnen doen vanwege een ernstige ziekte die ik had. Toen heb ik een bordje opgehangen dat ik deze editie niets kon doen wegens omstandigheden''.

Men komt speciaal hier naar toe om te kijken wat hij er van gemaakt heeft. Aan de Emmerickstraat nummer 40 in Heeze is te zien hoe Jos van Engelen het thema van dit jaar uitbeeld in de tuin. Vroeger is Van Engelen wagenbouwer geweest bij ''Toontje Hoger'' dus de creativiteit zit hem in de genen.

Een ludieke actie die Jos nog nog jaren hoopt te doen. Hij kijkt al uit naar het thema voor volgend jaar maar eerst nog genieten van de optocht komende zondag!

Laat hier je reactie achter