De Rooie Hoek wint 60e Brabantsedag (video)

27 augustus 2017 - 23:30

HEEZE – De zestigste Brabantsedag eindigde zondag met een Parade van Vermaeck op hoog niveau. In de uitpuilende theatertent werden zondagavond de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de cultuurhistorische optocht waarmee de zestigste editie van het negendaagse cultuurfestival werd besloten. De laatste zondag van augustus met het rollend theaterspektakel trok dit jaar ruim 35.000 bezoekers, veel meer dan afgelopen jaar.

De zestien wagenbouwersgroepen, ruim tweeduizend acteurs en vele honderden vrijwilligers zorgden voor een vlekkeloos verlopen en zonovergoten middag in Heeze. De parade werd voorafgegaan door een bijzondere eerste wagen. Cultuurgezant Björn van der Doelen en voormalig cultuurgezant Gerard van Maasakkers gaven daarop met hun medemuzikanten een verrassend live optreden dat breed werd gewaardeerd.

Daarachter streden zestien rollende theaterdecors om de hoogste eer. Algemeen winnaar werd Vriendenkring De Rooie Hoek met ‘Charivari: volksvermaak of volksgericht?’ Op de tweede plaats eindigde ‘Circus Salto Mortale’ van Vriendenkring De Rijten, en dat ondanks hun mechanische pech. De Lambrekvrienden met ‘M.A.C. Heeze – De Toetertocht, een ontwapenende plezierrit’, wonnen de Persprijs en de HWV Publieksprijs en eindigden in het algemeen klassement op de derde plek.

De persjury vond de hele parade van hoog niveau: ‘Onze toch al hoge verwachtingen werden overtroffen’. Ook het publiek en de vakjury lieten zich in dergelijke bewoordingen uit. 

Bekijk hier de volledige uitslag van de zestigste Brabantsedag.

Laat hier je reactie achter