De Rooie Hoek: the day after……

29 augustus 2017 - 10:00

HEEZE - Na weken te hebben toegewerkt naar de optocht op zondag volgt er uiteraard the day after….
De koffie met vlaai op maandagochtend bij Vriendenkring de Rooie Hoek is inmiddels een traditie geworden. Een mooie traditie zeker als je Algemeen winnaar bent is er genoeg gesprekstof om verschillende zaken en momenten de revue te laten passeren.

Op deze ochtend verschijnt ook voorzitter Boukje van Ettro samen met Gerd van Hout en Guus Berkers op de bouwplaats met ‘het plaatje’ voor op de beker. Toch een mooi moment waarop letterlijk en figuurlijk bevestigd wordt dat zij toch echt de winnaars zijn van de 60ste Brabantsedag.

De Rooie Hoekers zitten nog een beetje in een roes van de overwinning, maar lang dagdromen is er niet bij. De wagen moet gesloopt worden. En al lijkt dat voor buitenstaanders een moeilijk moment, niet voor deze wagenbouwers. Vol overgave worden de hamers en sloopijzers tegen de wagen gebeukt.

Binnen no time is er weinig over de prachtige wagen. Het materiaal wordt gesorteerd voor hergebruik voor volgend jaar. Begin november wordt het nieuwe thema bekend gemaakt, het conceptteam van de vereniging kan dan weer aan de slag, het bouwteam mag begin volgend jaar weer bedenken hoe ze het ontwerp kunnen realiseren. De Rooie Hoek zal tijdens Heeze luidt de Lente in de tegel leggen op het gemeentehuisplein zodat ook zij vereeuwigd zijn in the walk of fame.

Laat hier je reactie achter