Onder de indruk van de Brabantsedag (video)

31 augustus 2017 - 16:21

HEEZE - Niet alleen de inwoners van Heeze en de bezoekers die het evenement bezoeken zijn onder de indruk maar ook politiek en vanuit de provincie komt niets dan lof over de Brabantsedag. Trots is het woord dat de bestuurders gebruiken om aan te geven wat zij van de Brabanstedag vinden. 

Het college van B&W en een groot aantal gemeenteraadsleden waren zondag aanwezig maar daarbij nog een groot aantal bestuurders die te gast waren. De commissaris van de Koning, diverse gedeputeerden van de provincie, de burgemeesters van bijvoorbeeld Valkenswaard, Cranendock en Breda maar ook Tweede Kamerleden uit onze provincie bezochten de jubileumeditie van de Brabantsedag.

De meesten zagen de cultuurhistorische optocht niet voor het eerst want het is verslavend. De bestuurders lieten weten erg onder de indruk te zijn van wat er jaarlijks door het centrum van Heeze trekt. Zoals burgemeester Paul Verhoeven zegt, het is een cadeautje dat we mogen uitpakken en daar genieten we ieder jaar van. ''We kunnen het niet regisseren, het wordt ons door de bevolking gegeven en daar ben ik maar wat trots op.'' 

Ook de Ondernemers Sociëteit Brabantsedag was als partner van de Brabantsedag aanwezig in het Brabantdorp. Deze dag is één van de activiteiten van de OSBD die zij jaarlijks op de agenda hebben staan. Wil je meer weten over de OSBD en volgend jaar ook genieten van de Brabantsedag vanaf de tribune? Neem gerust een kijkje op de website van de OSBD.

Laat hier je reactie achter