Vermaeckelijcke vlucht op hete lucht voor prijswinnaars

8 september 2017 - 19:00

HEEZE - Tijdens de zestigste Brabantsedag hield Vriendenkring Van Gaal een leuke aktie tijdens de 'Vermaeckelijcke vlucht op hete lucht' waarmee zij meetrokken in de cultuurhistorische optocht. Wanneer je #VKvanGaal en #westfalengassen gebruikte bij het posten van een foto van de wagen van Van Gaal maakte je kans om mee te gaan met een luchtballon.

Vele foto's werden er gepost waaruit twee winnaars werden gekozen die een ballonvlucht wonnen. Nadat de vlucht eerder door de weersomstandigheden een aantal maal werd uitgesteld, kwam het er donderdagavond dan toch echt van. Vanuit een weiland aan de Vlaamseweg in Sterksel steeg de luchtballon van Westfalen Gassen op met daarin de twee winnaars van de prijsvraag van Vriendenkring Van Gaal.

Eveline Karel en Nicky van der Heijden waren de gelukkigen die meemochten donderdagavond. Joyce Thuis was eigenlijk de winnares maar gunde haar plek aan Eveline. Binnen een half uur stond de ballon overeind en met wat wind was het echt nodig om met een aantal personen de mand aan de grond te houden. Toen de passagiers eenmaal aan boord waren geklommen begon de vermaeckelijcke vlucht. Waar de ballon zou landen was vooraf uiteraard niet bekend. ''Waar de wind ons brengen zal'', zei de piloot van de ballon. 

Uiteindelijk bracht de wind de Westfalen ballon naar Elsendorp, hemelsbreed 28 kilometer verderop. Eenmaal veilig aan de grond kregen de passagiers gras op het hoofd en werden ze 'gedoopt' waarna geproost werd op de vermaeckelijcke vlucht en de diploma's werden uitgereikt. Een mooie ervaring rijker keerden de passagiers weer huiswaarts.

Laat hier je reactie achter