Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Nieuw speeltoestel feestelijk geopend in Leenderstrijp

25 september 2017 - 18:15

LEENDERSTRIJP - Het jaar 2016 was een feestelijk jaar voor Leenderstrijp en haar inwoners. School en dorpswinkel vierden het eeuwfeest met tal van leuke en gezellige activiteiten waardoor het niemand ontgaan is dat het eeuwfeest is gevierd in de kleinste kern van de gemeente Heeze-Leende.

Al vele jaren was het een lang gekoesterde wens van de school om een speeltoestel aan te schaffen dat gebruikt kan worden door alle groepen van de basisschool. Het gezellige eeuwfeest heeft onderaan de streep een positief saldo overgehouden waardoor er geld overbleef voor de winkel en de school. Tijdens het eeuwfeest werd al bekend gemaakt dat er een gedeelte van de opbrengst bestemd zou zijn voor Basisschool St. Jan en de winkel. De winkel heeft inmiddels al een mooie metamorfose gehad en maandagmorgen werd het gloednieuwe speeltoestel op de speelplaats feestelijk geopend.

In een kort dankwoordje werden alle vrijwilligers en (oud) bestuursleden van de Vereniging Vrienden van St. Jan bedanktr voor de inzet en de bijdrage aan dit fantastische speeltoestel. Zij mochten dan ook met een schaar het lint doorknippen waarna de kinderen van de groepen 1 tot en met 8 achter meneer Tim het nieuwe speeltoestel konden verkennen.

Het nieuwe toestel is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de Vereniging Vrienden van St. Jan, de ouderraad en de kinderen die lootjes hebben verkocht. De ouderraad heeft uiteindelijk voor dit toestel gekozen omdat het door kinderen van alle leeftijden te gebruiken is en het perfect past in de natuurlijke omgeving. Het plaatsen van het toestel is gebeurd door een officieel bedrijf vanwege de veiligheidseisen maar alle verdere voorbereidende werkzaamheden gebeurden door vrijwilligers.

Met veel plezier speelden de kinderen naar hartelust op het nieuwe toestel dat een echte aanwinst is voor de basisschool en de kinderen in Leenderstrijp. Aansluitend was er een heerlijk limonade buffet voor de kinderen met lekkere speculaas. 'Basisschool St. Jan, samen op ontdekkingstocht', dat gaat met het nieuwe speeltoestel zeker lukken. Veel speelplezier!

Laat hier je reactie achter