Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Van Ravenstein tot Roosendaal thema 61e Brabantsedag

2 november 2017 - 21:42

HEEZE - Donderdagavond werd het thema van de 61e Brabantsedag onthuld in dorpshuis 't Perron in Heeze. 'Van Ravenstein tot Roosendaal' is een breed thema waarmee de zestien wagenbouwersgroepen aan de slag kunnen. Wel zijn er enkele criteria waaraan het thema voor de groepen aan moet voldoen.

Er dient een plaatsnaam uit de themabrochure gekozen te worden waarin maar liefst 296 plaatsnamen uit de provincie Noord-Brabant staan vermeld. Gebeurtenis of persoon is significant voor de plaats die gekozen wordt, het ontwerp dient een duidelijke boodschap te hebben en de plaatsnaam mag maar één keer voorkomen. Verder dient het onderwerp uit het verre verleden te zijn tot en met 1920.

Tevens werd het nieuwe campagnebeeld onthuld dat door de nieuwe ontwerper Dirk van Gaal is ontworpen en kreeg iedere wagenbouwersgroep weer de themabrochure. Een uniek exemplaar voor de wagenbouwersgroepen waarin de informatie zit om een onderwerp te kiezen en een leuk spel voor op de bouwplaatsen de komende zomer.

Na afloop van de presentatie waren er veel positieve reacties van de wagenbouwers die op het eerste gezicht alle uit kunnen met dit brede onderwerp. De 61e cultuurhistorische optocht van de Brabantsedag zal plaatsvinden op zondag 26 augustus 2018. 

Laat hier je reactie achter