Doe weken Kempenhaeghe van start gegaan

10 juli 2019 - 12:00

HEEZE - De schoolvakanties zijn weer begonnen en op Kempenhaeghe worden dan weer de Doeweken georganiseerd. Dit zijn twee weken waarin drie doelgroepen kinderen heerlijk vakantie kunnen vieren onder begeleiding van deskundigen en vrijwilligers. De groep kinderen is twee weken in touw met bijvoorbeeld een voetbalmiddag, Kempenhaeghe got talent, een verkleedmiddag, natuurlijk komt de brandweer op bezoek en worden de twee weken afgesloten met een heerlijke barbeque.

Maandag 8 juli was de eerste dag van de Doe Weken en dus was er een openingsfeest met cakejes die de kinderen konden versieren en muziek bij de Hoeve op het terrein van Kempenhaeghe. Met veel plezier speelden de kinderen buiten, dansten ze mee op de muziek die de accordeonist maakte en was het echt feest. Helemaal toen rond de klok van vieren wethouder De Bruijn namens de gemeente Heeze-Leende de kinderen trakteerde op lekkere worstenbroodjes van Bakkerij Vedder. Ook de wethouders Van der Stek en De Win kwamen een kijkje nemen. Frank de Win versierde samen met een van de kinderen een cakeje dat bij het jongetje letter in de smaak viel.

Nieuw dit jaar is de wisseltroffee. Dagelijks kunnen de kinderen punten verdienen en op die manier kans maken op de wisseltroffee. Iedere dag een andere winnaar maar wie aan het einde van de Doe Weken de meeste punten heeft mag de wisseltroffee een heel jaar houden.

De openingsdag van de Doe Weken 2019 was in ieder geval zeer geslaagd, het was één groot feest. Dat belooft nog wat voor de komende twee weken die dankzij vele vrijwilligers weer is georganiseerd voor de kinderen op Kempenhaeghe. Veel plezier allemaal en geniet ervan.

Laat hier je reactie achter