3 interlands bij Hockey Heeze

21 oktober 2014 - 10:15

HEEZE - Maandag 20 oktober was voor drie dames hockeyteams van Hockey Heeze een andere dag dan normaal. Buiten het feit dat het herfstvakantie is speelden drie elftallen, C1, C2 en B1 van de dames, een interland oefenwedstrijd tegen Engelse scholieren. In het uitwisselingsprogramma met de Kirkham Grammar School (KGS) uit Kirkham, Preston komen ieder jaar leerlingen uit Engeland naar Nederland om te hockeyen en gaan Nederlandse elftallen naar Engeland om ervaring op te doen.

Een hele organisatie die al meer dan 25 jaar deze uitwisseling verzorgt en de scholieren van de Kirkham Grammar School deden gisteren dus Hockey Heeze aan. In Engeland wordt op de middelbare school veel hockey gespeeld en dat is de reden dat er scholieren teams afreizen naar Nederland in het kader van dit uitwisselingsprogramma.  Er werden in Heeze drie wedstrijden gespeeld op de kunstgrasvelden bij de club waaruit bleek dat het niveau redelijk hoog was. De Engelse dames kwamen later aan dan gepland maar na een korte warming-up startten de wedstrijden onder prachtige weersomstandigheden.

De 13-jarigen (C1) won met een fortuinlijke 4-0 overwinning waar de 14-jarigen (C2) en de 15-jarigen (B1) respectievelijk verloren met 0-1 en 0-4. Een prachtige hockeymiddag bij Hockey Heeze die werd afgesloten met een heerlijk broodje kroket dat voor de meesten Engelse meiden de eerste keer was dat zij deze snack aten.

Laat hier je reactie achter