Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Informatie-avond: een Herenboerderij in Leende

11 september 2019 - 08:45

HEEZE-LEENDE - Grip op uw eigen eten! De coöperatie Herenboeren De Groote Heide is officieel opgericht en een daadkrachtig bestuur is aangesteld, een sterke kartrekkersgroep met goede taakverdeling is volop actief voor al het benodigde voorwerk, we hebben een groeiend aantal getekende intentieverklaringen (al bijna genoeg om een start te kunnen maken!) en een realistische kans op een geschikt stuk land om al op korte termijn langdurig te kunnen pachten. Dat betekent een reële mogelijkheid om daadwerkelijk in het voorjaar van 2020 van start te kunnen gaan!

De Herenboerderij
Het doel van de coöperatie is het opzetten en duurzaam runnen van een professionele boerderij, die de 150 tot 200 eigenaars van voedsel gaat voorzien. De boerderij produceert puur en eerlijk voedsel, zoals groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees zonder kunstmatige toevoegingen en zonder commercieel doel. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens én dier. We werken nauw samen met Herenboeren Nederland en samen nemen we een ervaren boer in dienst, die verantwoordelijk is voor het dagelijks werk op de boerderij.

Meedoen?
Momenteel zijn we in gesprek met een grondeigenaar waarbij de kans zeer realistisch is dat we ons kunnen gaan vestigen. Als we een locatie hebben, houden we rekening met een stroom nieuwe aanmeldingen. Onze boerderij biedt plaats aan maximaal 200 huishoudens in de regio. Dus als je mee wilt doen in dit unieke lokale concept, meld je aan als en reserveer je plek in de boerderij door een intentieverklaring te tekenen.

Informatieavonden in september
Als je eerst nog meer informatie wilt, kom luisteren en stel je vragen op één van de komende informatieavonden. Op woensdag 11 september worden we gastvrij ontvangen door Brasserie Loef in Heeze en op donderdag 19 september ontvangen we je graag bij Brasserie Gezellig in Leende. Welke investeringen gedaan moeten worden, welke stappen gezet moeten worden tot er van eigen boerderij gegeten kan worden en wat het u allemaal oplevert, vertellen we u graag. Aanmelden voor deze informatie-avonden kan via onze website (www.degrooteheide.herenboeren.nl) en deelname is gratis.

Foto: Jurgen van Hoof

Laat hier je reactie achter