Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Dorpsauto Leende nu ook in Sterksel en Strijp

2 oktober 2019 - 09:55

LEENDE - Zorgcoöperatie Graaggedaan in Leende is in mei 2018 gestart met personenvervoer met de Dorpsauto. Ed van den Bragt kreeg toen als eerste chauffeur van de dorpsauto de sleutels aangeboden. Inmiddels maken er vele inwoners gebruik van de dorpsauto en is het aantal ritten gestegen naar 25 in de week.

Wethouder Jan de Bruijn vroeg zich af of het niet mogelijk zou zijn deze dienst verder uit te breiden naar Leenderstrijp en Sterksel. Voorzitter Geert Hut laat weten dat de maximale capaciteit ongeveer 50 ritten in de week is. Op 1 oktober startte een pilot van zes maanden om deze dienst ook aan te bieden in Leenderstrijp en in Sterksel in het bijzijn van wethouder Jan de Bruijn. Mevrouw van Bussel uit Sterksel werd naar de SPAR gebracht waar zij een gratis strippenkaart uitgereikt kreeg van de wethouder ter kennismaking met de dorpsauto en namens de werkgroep wonen, welzijn en zorg een plantje. In Leenderstrijp werd de heer Van Stipdonk naar de dorpswinkel Coop Sint Jan in Leenderstrijp gebracht waar ook hij een gratis strippenkaart kreeg uit handen van wethouder De Bruijn. 

Wanneer je slecht ter been bent en toch even een boodschap moet doen, naar de dokter moet of naar de tandarts maar afhankelijk bent van derden om daar te komen, is de dorpsauto een prima oplossing. Inwoners van Leende kunnen de chauffeur bereiken op telefoonnummer 06-11193366 om vervoer aan te vragen. Inmiddels zijn er duizend huis-aan-huis folders bezorgd in Leenderstrijp en Sterksel om deze inwoners op de hoogte te brengen van deze extra taxidienst in de kleinste kernen.

Inmiddels heeft deze dorpsauto al veertien enthousiaste vrijwillige chauffeurs die van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur beschikbaar zijn. Uiteraard zijn ze altijd op zoek naar extra vrijwillige chauffeurs om de dienst maximaal te benutten. Vind je het leuk om 1 x per week van 13.00 uur tot 18.00 uur als vrijwilliger beschikbaar te zijn? Dan komen zij graag met je in contact. Voor meer informatie kun je via e-mail contact opnemen met Jan Reiling, de coördinator van de dorpsauto via chauffeurdorpsautoleende@gmail.com.

De herfst komt nu echt op gang, de gure dagen volgen soms met een fikse bui. De avond valt vroeg, lantaarns springen aan. Wil jij dan nog naar buiten gaan? Natuurlijk met de Dorpsauto uit Leende. De chauffeurs staan klaar! Zij brengen u bijvoorbeeld naar de kaartclub of naar de winkel om een boodschap te doen maar ook voor een bezoek aan een ziekenhuis of vriend of kennis. Naar Heeze, Sterksel, Maarheeze, Valkenswaard of Strijp, het kan allemaal!

Dus: vervoer nodig? Bel 06-11193366. Tevens een cadeautip: geef een 10 rittenkaart van € 20,- voor € 17,50.

Laat hier je reactie achter