Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Multisport bij de “KANGOEROE KLUP”

8 november 2019 - 18:30

 HEEZE - Van korfbalvereniging Eymerick:
- Wist u dat Nederlanders van vier jaar en ouder gemiddeld negen uur per dag zitten.
- Wist u dat slechts 55% van de kinderen van vier tot en met elf jaar in Nederland de beweegnorm haalt.
- Wist u dat 69% van de grootouders, 65% van de ouders vaker buiten speelden dan binnen en slechts 10% van de huidige generatie.
- Wist u dat gymlessen op de basisschool in het zuiden van Nederland en in krimpgebieden minder door vakleerkrachten gegeven worden.
- Wist u dat de motorische fitheid van kinderen slechter is dan 30 jaar geleden en dat kinderen in de leeftijd van tien tot en met twaalf jaar slechter scoren op kracht, snelheid, lenigheid en m.n. coördinatie dan in de jaren ’80.
- Wist u dat kinderen die niet te eenzijdig met één sport bezig zijn, langer blijven sporten, ook op latere leeftijd.

Kinderen bewegen minder en vooral ook minder veelzijdig. Daarom werken we bij korfbalvereniging Eymerick met een overkoepelend beweegprogramma voor kinderen van drie tot en met zes jaar. Elke week is er de “KANGOEROE KLUP” waar kinderen spelenderwijs de basisvaardigheden van bewegen ontdekken. Denk hierbij aan klimmen, rollen, duikelen, zwaaien, gooien, vangen, schieten, springen, rennen, stoeien en balanceren. Vaardigheden die de basis vormen voor veel verschillende sporten. Ze ontdekken wat ze leuk vinden, wat ze kunnen en ontwikkelen daarbij al hun motorische vaardigheden. Ze vergroten hun zelfvertrouwen en kiezen daarna een sport die bij ze past.

Een heerlijk uur bewegen met veel plezier om fysiek en mentaal tegen een stootje te kunnen. Leren zwemmen is belangrijk, maar vaak niet genoeg om plezier te hebben in bewegen. Elke week bieden we daarom vroegtijdig een brede basis in beweging onder leiding van een ervaren pedagogische vakleerkracht bewegen. Afhankelijk van de behoefte van het kind zijn de ouders aanwezig en/of begeleiden ze het bewegen actief. Samen met ouders en kind zoeken we op deze manier naar een veilige opbouw voor het kind. 

Hoe meer plezier met en vertrouwen in het eigen lichaam, hoe meer kans op een leven lang bewegen! Geniet van een ‘quality time’ momentje en zie ze groeien!

Op dit moment draait de “KANGAROE KLUP” op zaterdagochtend tussen 9.30 uur en 10.30 uur in de gymzaal in de Engelse tuin, Strabrecht 14 te Heeze. Meer informatie en aanmelden kan via: info@kveymerick.nl of kom vrijblijvend een kijkje nemen. Wilt u meer achtergrond informatie over de ‘wist u datjes’ en de opbouw, lees meer op:

- https://www.sportknowhowxl.nl/nieuws-en-achtergronden/open-podium/item/108605/
- https://www.sportknowhowxl.nl/nieuws-en-achtergronden/open-podium/item/107614/
- https://www.allesoversport.nl/artikel/hoeveel-moet-je-bewegen-volgens-de-beweegrichtlijnen/
- https://www.allesoversport.nl/artikel/zo-organiseer-je-sport-en-bewegen-voor-peuters-en-kleuters/

 

Laat hier je reactie achter