Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Nieuwe thema 63e Brabantsedag 'Met Verve'

7 november 2019 - 21:36

HEEZE - Het thema van de 63e Brabantsedag werd donderdagavond bekend gemaakt in Dorpshuis 't Perron in Heeze. Nog voordat het thema bekend werd gemaakt in de zaal, stond het al online bij Omroep Brabant compleet met nieuwe poster en wisten de lezers het thuis eerder dan de wagenbouwers zelf. Het thema 'Met Verve' slaat op de Brabantse schilderskunst hetgeen erg goed past bij Heeze schilderskolonie.

''Ook is het een soort van eerbetoon aan alle wagenbouwers en andere vrijwilligers die jaar in jaar uit op de een of andere manier, maar vooral met verve, betrokken zijn bij dit evenement'', zo meldt Omroep Brabant.

Kiezen uit schilders
De zestien deelnemende groepen kunnen putten uit schilders die vóór 1 januari 1959 binnen de grenzen van het toenmalige Hertogdom Brabant zijn geboren. Dat kunnen dus ook kunstenaars zijn uit Limburg en België.

''Van hen moet één schilderij uitgekozen worden als inspiratie én om dit uit te beelden. Als het maar creatief gebeurt: wat er op de wagen wordt getoverd, mag geen letterlijke kopie zijn, zo laat de organisatie weten. Overigens zal elke schilder slechts éénmaal in de parade voorkomen. Alle creaties bij elkaar moeten van de optocht, op 30 augustus 2020, een bont palet maken.''

Het camerateam van HeezeLeende24 was aanwezig bij de themapresentatie. Het verslag hiervan is vrijdag te lezen op de website HeezeLeende24 en op de social mediakanalen van HeezeLeende24.

Laat hier je reactie achter