Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Sterkselse (62) komt om bij verkeersongeval

18 november 2019 - 18:52

STERKSEL - Op de A2 bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven heeft maandagochtend een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 62-jarige automobiliste uit Sterksel kwam om het leven door een kop-staart-aanrijding met twee vrachtwagens. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, een Poolse man, is aangehouden. Er zijn volgens de politie indicaties dat hij onwel is geworden. 

Er was een vermoeden dat de Pool eerder op de dag een ander ongeluk veroorzaakte, meldt de politie. Dit zou op de A67 bij Eersel hebben plaatsgevonden. Daar liep een auto schade op maar raakte niemand gewond. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat hij niet betrokken was bij het ongeval op de A67. 
Het onderzoek naar het ongeluk op de A2 gaat door. Wellicht werd de buitenlandse chauffeur vlak voor het noodlottige moment onwel. 

Verwondingen
De auto, met de vrouw als enige inzittende, reed tussen twee vrachtwagens in toen het ongeval gebeurde. De auto is totaal vernield.
De Poolse chauffeur is daarna aangehouden. Hij werd in verband met zijn verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd. Om 17.45 uur meldt de politiewoordvoerder dat hij daar nog steeds ligt. De man is nog niet verhoord. Het is niet bekend hoe ernstig hij gewond is. 
Van de chauffeur werd een blaastest afgenomen voordat hij naar het ziekenhuis vervoerd werd. Uit die test bleek dat de man geen alcohol had gedronken.

Dashcam
De politie Oost-Brabant zegt op zoek te zijn naar getuigen van het ongeval. Het liefst met dashcambeelden. De politie verzoekt diegenen contact op te nemen met hun verkeersspecialisten via 0900-8844.

Onderzoek
De A2 was lange tijd in noordelijke richting dicht ter hoogte van knooppunt De Hogt. Dat zorgde voor zowel op de A2 als A67 voor lange files. Verkeer werd omgeleid via de randweg N2.

Bron: Sami Kappé en Karen Luiken - Eindhovens Dagblad

Laat hier je reactie achter