Bijna 500 lopers op derde Balki-Event

12 april 2015 - 10:00

HEEZE - De afgelopen dagen zijn weer tientallen vrijwilligers druk in de weer geweest met de voorbereidingen voor het derde JP Balki-Event dat zaterdag 11 april werd gehouden ter nagedachtenis aan Jean-Paul Balkestein. Na de warme eerste lentedag een dag eerder leek het op het eerste gezicht prima loopweer voor de bijna vijfhonderd deelnemers aan dit loopevenement.

De ochtend begon wat regenachtig maar naarmate de start van de kinderloop volgde klaarde het op en konden om 14.00 uur de jongens en meisjes hun drie kilometer door de prachtige omgeving in de bossen van Heeze afleggen. Gesteund door de vele toeschouwers en de klanken van Double Dutch vertrokken de deelnemers en was het wachten op de eerste binnenkomers. Natuurlijk zijn er snelle lopers maar de deelnemers aan de JP Balkirun zijn eigenlijk allemaal winnaars. Prachtig om te zien hoe iedereen druppelsgewijs binnenkwam hetzij alleen en erg fanatiek of in een groepje met een brede lach hetgeen mooie plaatjes opleverde. Aansluitend was er de prijsuitreiking van de kinderloop in de tent met vrolijke gezichten van de winnaars en winnaressen.

Om half vier ging de seniorenloop van start en konden de deelnemers kiezen uit 3, 7, 10 of 14 kilometer die deels over de Strabrechtse Heide liep. Ook hier was meedoen belangrijker dan winnen. Mooi om te zien was het feit dat er enkele prominenten meededen waaronder natuurlijk Marcel Balkestein zelf, Thijs Slegers, Rob Scheepers, wethouder Jos van Bree en de cultuurgezant van de Brabantsedag, Bjorn van der Doelen. In een goede sfeer en met prima weer vertrokken de deelnemers voor hun tocht en meldden de eerste binnenkomers zich al vrij snel bij de finish. Onderweg kwamen de lopers langs de woning van boswachter Mari de Bijl waar hij met zijn trio leuke nummers zong die iets met lopen te maken hadden.

Bij binnenkomst was er bij velen een brede glimlach te zien en trots op de geleverde prestatie van zaterdagmiddag maar toch voor sommigen bleek het een zware opgave. Sportman van het jaar Pieter van Beekveld sprak na afloop over een harde tegenwind onderweg maar dat het een mooie route was. ''Ik ben tevreden over mijn prestatie van vandaag. Wat een mooi evenement is dit. Als het past in mijn agenda ben ik er volgend jaar zeker weer bij'' aldus de Sterkselnaar.

Ook bij de seniorenloop zijn alle deelnemers een winnaar. ''Het is echt fantastisch dat er zoveel lopers naar het Balki-Event komen ieder jaar'', zegt een trotse Marcel Balkestein. Nadat alle lopers binnen waren begon het te regenen en volgde ook de uitslag van de loterij en de prijsuitreiking van alle afstanden. Mooie prestaties en blijde gezichten maar iedereen was natuurlijk ook benieuwd naar de opbrengst. Er werden twee cheques uitgereikt van ieder € 3500,- voor de Hartstichting en voor de AMC Foundation. ''Dat zijn de bedragen die in ieder geval zijn opgehaald, het kan alleen maar meer worden'', zegt Balkestein. De exacte bedragen zullen over enkele dagen bekend zijn.

Als afsluiter bedankte Marcel Balkestein alle lopers, alle vrijwilligers en iedereen die zich op welke manier dan ook heeft ingezet voor dit evenement waarna het feest kon beginnen in de tent. De dj startte de muziek waarna het dak eraf ging. De hangtafel van de Natneckuh die met carnaval de eerste plaats haalde bij de hangtafelcompetitie trok veel bekijks. Iedereen die door de saloondeurtjes liep werd gevraagd om vijftig eurocent te doneren. Een mooie geste van de vriendengroep die op deze manier iets extra's ophaalde en doneerde aan het Balki-Event.

De klanken van dj zorgde nog voor een gezellig feest zaterdagavond. De organisatie kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd Balki-Event. Volgend jaar zal het evenement wederom georganiseerd worden en wel op zaterdag 9 april, zet deze datum alvast in uw agenda.

Er zijn zo veel mooie plaatjes gemaakt van het derde JP Balki-Event dat er twee complete fotoalbums zijn gemaakt en een duidelijke impressie weergeeft van deze mooie en bijzondere dag.

Klik hier voor het fotoalbum van de kinderloop

Klik hier voor het fotoalbum van de seniorenloop

Laat hier je reactie achter