Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Slagwerk onder de aandacht bij groep 4-5 in Sterksel

18 maart 2016 - 08:00

STERKSEL - Muziekvereniging De Heerlijkheid uit Sterksel is bijna tien jaar geleden begonnen met de het project blaasmuziekwinkel in samenwerking met Rick, het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie. Met het wegvallen van de muzieklessen op school heeft de Sterkselse muziekvereniging gekozen voor deze opzet en met succes. Inmiddels krijgen de vierde en vijfde groepers een twintigtal weken per jaar muziekles op school.

Maandagmiddag werd deze muziekles niet op school gegeven maar in dorpshuis Valentijn. De reden? Na de instrumenten barriton, hoorn en bas was maandag het slagwerk aan de beurt. ''Omdat dit veel instrumenten zijn was het makkelijker om dit in het dorpshuis te doen'', legt José Noordman van de muziekvereniging uit.

Onder leiding van Helga, jeugdcoördinator van het slagwerk en Loes, dirigente van de jeugdfanfare, werden de eerste beginselen van het slagwerk bijgebracht bij het toekomstige muzikale talent van De Heerlijkheid. Het viel nog niet mee om op de grote trommels gelijktijdig muziek te maken maar aan het einde van de les waren de vorderingen al duidelijk zichtbaar.

''Normaliter hebben ze twee keer in de week een half uur les maar vandaag hebben we er een gezamelijk uur van gemaakt. Muziek maken is erg belangrijk voor de ontwikkeling. Wanneer we de kinderen niet op deze manier in aanraking laten komen met muziek maken, gebeurt het niet. Op deze manier brengen we het muziek maken onder de aandacht en kunnen we onze vereniging promoten.''

De muzieklessen voor groep vier en vijf duren nog enkele weken dit schooljaar maar één ding is zeker.....maandag is het slagwerk in ieder geval bij een kleine dertig jongens en meisjes in de praktijk onder de aandacht gebracht!

Laat hier je reactie achter