''d'n Bistewinkel'' is een begrip in Heeze

3 oktober 2015 - 08:30

HEEZE - Dit jaar is eigenaar van d'n Bistewinkel, Peter Beelen (58), precies vijfendertig jaar eigenaar van een dierenspeciaalzaak. De historie gaat terug tot net na de oorlog vertelt Peter. ''Oma Jacob is begonnen met een klein winkeltje op de Laagstraat in Eindhoven. Daarna hebben drie ooms van mij ieder een dierenspeciaalzaak gehad in Eindhoven dus heb ik het niet van een vreemde. Bij één van mijn ooms heb ik ruim zeven jaar gewerkt als jongeman.''

Beelen is begonnen met zijn ondernemerschap in Oirschot waar hij een dierenzaak overnam in een oud pandje uit 1650. Eigenlijk wilde hij helemaal niet in Oirschot omdat hij uit Geldrop kwam maar het klikte erg goed met de toenmalige eigenaar waarna hij er twaalf jaar heeft gezeten. Toen zich de kans voordeed om 'de winkel van Arnolds' in Heeze over te nemen greep hij deze kans met beide handen aan. 

Na 22 jaar was het tijd te gaan verhuizen en sinds 2013 is de dierenspeciaalzaak gevestigd op Ginderover in Heeze. ''We hebben een enorm assortiment en als dierenspeciaalzaak hebben we bijna alles.'' Naast accessoires als riemen en speeltjes voor de huisdieren heeft Peter Beelen een breed scala aan dierenvoeders voor velerlei dieren. Ook een uitgebreid assortiment aan visspullen en levende dieren zoals cavia's, konijnen, vissen en vogels zijn te koop bij de dierenspeciaalzaak.

''We zijn servicegericht naar de klant en de fysieke beleving in onze winkel vinden de klanten erg belangrijk alsmede het feit dat alles direct uit voorraad leverbaar is. Ook het bezorgen van bijvoorbeeld de zakken hondevoer is een service die wij als speciaalzaak bieden.'' Het advies naar de klant komt dagelijks voor. Een goed voorbeeld noemt Peter het feit dat er vaak leverworst wordt gegeven aan de honden waardoor ze huidproblemen krijgen. Niet doen dus, de benodigde voeding zit in de brok.

''Huisdieren blijven ongekend populair en we zien daar geen daling van, ook niet tijdens de crisis, zegt Peter. Wie de mens kent, leert de dieren kennen......'' Zondag 4 oktober is het weer Werelddierendag. Omdat de winkel dan gesloten is viert de dierenspeciaalzaak maar liefst twee dagen dierendag. Zowel op zaterdag 3 oktober als maandag 5 oktober ontvangt iedere klant een leuke attentie voor zijn of haar hond of kat (zolang de voorraad strekt).

Laat hier je reactie achter