Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

De Gouden Aar biedt dagbesteding aan

18 mei 2016 - 13:30

HEEZE-LEENDE – Bakkerij De Gouden Aar heeft zoals bekend een winkel in Heeze en een winkel in Leende. Naast deze winkels is er sinds eind maart een aanvulling gekomen op de bestaande werkzaamheden en is het werkterrein van de bakker uitgebreid. Remy Hurkmans is de samenwerking aangegaan met Maurice Janssen van ZIB BV dagbesteding. Onder de naam ‘Bakkerij Goed Bezig’ bieden zij dagbesteding aan personen met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking aan die groepsgericht is. ‘’Het is enorm belangrijk dat men een vast dagritme krijgt. Bij ons kunnen de cliënten onder deskundige begeleiding hun vaardigheden ontwikkelen en zelfstandigheid bevorderen’’, aldus Remy Hurkmans. ‘’De winkels in Heeze en Leende blijven de vertrouwde basis voor de klanten en de dagbesteding is een prachtige aanvulling hierop.’’

Momenteel draaien ze ‘Bakkerij Goed Bezig’ en ‘Onze Keuken’. ‘’Het ochtenddeel is bedoeld voor de bakkerij en ’s middags bereiden we gerechten in ‘Onze Keuken’. Het concept met de bakkerij is denk ik uniek in Nederland en met de deskundige leiding van Remy die de cliënten optimaal begeleidt merken we al een duidelijke progressie bij onze cliënten’’, zegt Maurice Janssen. Dinsdag was er een inloopdag in het pand in Kerkrade waar de dagbesteding plaatsvindt. Met veel passie en enthousiasme zag je daadwerkelijk het plezier waarmee de cliënten werken aan hun eigen brood. ‘’Natuurlijk mislukt er wel eens een brood en dat is ook niet erg. Er ligt hier geen druk op de cliënten. De dagbesteding en het vaste ritme is het belangrijkste al denk ik wel dat er mensen via deze weg wel weer terugkeren in de maatschappij’’, zegt Remy.

Niet alleen brood maar ook pasteitjes, gebak en crackers zijn producten die gemaakt worden uit een receptenboek dat de bakker zelf maakt dat de cliënten goed kunnen volgen. Een paar weken geleden wisten zij nog van niets en nu bakken ze geheel zelfstandig een brood. Dat is het mooie van dit vak.’’ De producten die gemaakt worden zijn niet voor de verkoop maar voor eigen gebruik, of om weg te geven zoals laatst toen er een veteranenhuis werd geopend en Bakkerij Goed Bezig hen voorzag van broodjes.

Remy Hurkmans is als een vis in het water met deze nieuwe uitdaging die hij met beide handen aanpakt en zich inzet voor de mensen die dat nodig hebben. Dinsdag was er een grote aanloop van belangstellenden die wilden zien wat de dagbesteding inhield en de reacties waren niets dan lovend. Een mooie uitbreiding voor de Heezer bakker die het niet alleen ziet als aanvulling op zijn bestaande werk maar ook als uitdaging om deze groep mensen iets bij te brengen.

Laat hier je reactie achter