Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

‘In de Boert’ afstuderen met een eigen bedrijf

3 mei 2017 - 13:20

LEENDE – Je zit in het laatste jaar van de opleiding Food Innovation van de HAS in Den Bosch en je moet afstuderen. Wat is er dan mooier om dat te doen dan je eigen bedrijf te starten? Inderdaad, een langgekoesterde wens die in vervulling gaat. Maron van de Plas (22) uit Leende zit in haar laatste jaar van de HAS Hogeschool en in Topklas Ondernemen kreeg zij de mogelijkheid om af te studeren met een eigen bedrijf.

Inmiddels heeft ‘In de Boert’ het levenslicht gezien en is de jonge onderneemster uit Leende bezig met haar afstuderen aan de HAS én het in de markt zetten van haar eigen bedrijf. ‘’Er komt veel op me af maar het is zo ontzettend leuk om te doen. Ik werk nog steeds met veel plezier bij de Albert Heijn in Heeze, maar mijn vaste zaterdag heb ik moeten laten vallen om me nog meer te focussen op mijn onderneming’’, vertelt ze aan HeezeLeende24.

Food Innovation
Haar doel is om het bedrijf uit te bouwen tot een totaalconcept voor projectontwikkeling op het gebied van food.  ‘’Als fooddesigner bedenk ik producten van idee tot in de markt. De eerste productontwikkeling is inmiddels een feit. Ik ben bezig met het ontwikkelen van een rillettes van varkensvlees. Van idee, via productie naar verpakking en uiteindelijk de verkoop. Alles is in één hand. Het is de bedoeling dat ik alleen aan de slag ga met lokale producten en ingrediënten.’’

Bier uit Leende en Heeze, aardbeien van de boer of wijn uit Baarle Nassau. Het gaat om producten ‘In de Boert’. Producten in de buurt met een straal van ongeveer zestig kilometer vanaf Leende. ‘’Ik verkoop online via mijn webshop en sta op (streek)markten zoals op Lind Mert en de biologische markt in Vught. Daarnaast heb ik een presentatieruimte op het Kerkpad in Leende. In de nabije toekomst zal deze ruimte gevormd worden tot afhaalpunt en een plek waar de consument de In de Boert kan ervaren.’’

Passie voor Food
Het persoonlijke contact met de boer, de consument en het verhaal achter het product maakt dat Maron van de Plas zich onderscheidt van haar collega’s.  Niet alleen de streekproducten zijn online te bestellen via de webshop maar ook relatiegeschenken, cadeaus en kerstpakketten met lokale producten. De klant kan zelf een pakket samenstellen en Maron bezorgd persoonlijk de bestelde artikelen bij u thuis. Haar passie voor food legt ze vast als fotograaf. Foodfotografie is een ander onderdeel van haar onderneming (Maron Food Innovation Studio) die hiermee foto’s maakt van alles dat met eten te maken heeft voor bijvoorbeeld vakbladen, presentaties, menukaarten en haar eigen webshop natuurlijk.

Nieuwsgierig geworden? Like In de Boert alvast op facebook en neem een kijkje op haar website www.indeboert.nl.

Laat hier je reactie achter