Paardje VK De Rooie Hoek komt in gemeentehuis

1 september 2018 - 17:30

HEEZE - De parade van de Brabantsedag is ten einde en de bouwplaatsen worden opgeruimd. Ook bij Vriendenkring De Rooie Hoek werd zaterdag hard gewerkt om alles op te ruimen. Tijdens de gezamenlijke lunch kwam burgemeester Paul Verhoeven met zijn vrouw Gerda naar de bouwplaats om iets op te halen maar ook om iets te brengen.

''Bij de rondgang langs alle groepen enkele weken geleden viel dit mooie paardje mij al op en leek het mij een ludiek idee om dit paardje in het gemeentehuis te zetten en daarmee te verwijzen naar de Brabantsedag. Door de vriendenkring werd dit toegezegd en vandaag kom ik het paardje ophalen'', aldus de burgemeester.

Vanwege de drukke agenda zaterdagmiddag en het formaat van het paardje nam de burgervader het paardje symbolisch in ontvangst en werd het door De Rooie Hoek op de gewenste locatie afgeleverd. ''Afgelopen week kreeg ik ook post van mijn collega, burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht, met daarbij een brief waarin hij zijn dankwoord uitspreekt over de parade en in het bijzonder de uitbeelding van De Rooie Hoek: Ossendrecht: Het laatste applaus voor ons Paulientje: het kleinste meisje ter wereld. Over Paulientje is een stripboekje gemaakt waarvan hij een aantal exemplaren heeft opgestuurd met daarbij het verzoek om deze vandaag aan jullie te overhandigen.''

Burgemeester Paul Verhoeven is ambassadeur van de Brabantsedag en zijn enthousiasme voor het evenement steekt hij niet onder stoelen of banken. Zo wist hij deze editie vele burgemeesters te enthousiasmeren om naar Heeze te komen voor de parade en nu dus ook een attribuut uit de parade te bemachtigen om dit zichtbaar in de hal van het gemeentehuis te plaatsen.

Laat hier je reactie achter