Paard van VK Schenkels gaat op concours

23 september 2018 - 18:00

HEEZE - De theaterparade van Brabantsedag Heeze is alweer bijna een maand geleden maar de wagenbouwersgroepen zijn nog druk doende met de creaties van die parade. Op zondag 16 september deden drie groepen mee aan de Brabant Stoet in Bergen op Zoom en in het weekend van 29 en 30 september aanstaande is het gigantische paard dat VK Schenkels gebruikte in de parade van dit jaar, te zien op de Maker Faire in Eindhoven.

Het ijzeren paard werd zondagmorgen van stal gehaald om 'op concours' te gaan. Een aantal wagenbouwers van Vriendenkring Schenkels brachten zondag in alle vroegte het gevaarte stapvoets naar Eindhoven. ''Het evenement begint zaterdagmorgen 29 september en wij hebben nog tijd nodig om het geheel werkend te krijgen. Verder duurt de rit erheen ook ruim anderhalf uur vandaar dat we een weekje eerder ons paardje al wegbrengen'', zegt Marini Schenkels. Begeleidt door een aantal auto's met zwaailamp en een paar fietsers vetrokken ze rond half acht richting De Lichtstad.

Maker Faire is het grootste maakfestival van Nederland. Ruim 250 makers presenteren op 29 en 30 september hun gaafste creaties tijdens het grootste maakfestival van Nederland. Doe mee aan allerlei workshops, ontwerp virtual reality games, ga aan de slag met urban mining en leer de skills van de toekomst. Natuurlijk kun je ook even neerploffen bij één van de vele foodtrucks voor een heerlijk hapje of drankje. Het programma is geschikt voor iedereen van jong tot oud. Eindhoven Maker Faire vindt dit jaar plaats op 29 en 30 september in het Klokgebouw en op het Ketelhuisplein in Eindhoven.

Het paard van Vriendenkring Schenkels is uiteraard 'werkend' te zien tijdens dit festival en doet mee in de parade op zaterdag en zondag die om 12.30 uur vertrekt. Meer informatie over de Maker Faire vind je op de website van Maker Faire.

Laat hier je reactie achter