Schenkels paard trekt veel bekijks op Maker faire 

1 oktober 2018 - 09:00

HEEZE - Vorige week zondag vertrok het mechanische paard van Vriendenkring Schenkels stapvoets naar Eindhoven waar het dit weekend schitterde in volle glorie tijdens de Maker Faire op Strijp-S in Eindhoven. 

Vrijdagavond werd het paard 'werkend' gemaakt. "We hebben de hydroliek aangesloten en het aggregaat zodat ons perdje in een drafje kon meelopen in de parade op zaterdag en zondag. Het was geweldig om te zien hoe enthousiast de duizenden bezoekers waren toen wij voorbij trokken in het hart van de lichtstad" vertelt Marini Schenkels na afloop van dit 'concours'. Er was erg veel interesse in het gevaarte en de wagenbouwers van vriendenkring Schenkels legden met trots uit hoe het paard werkt.

Het legt de wagenbouwers van Schenkels geen windeieren want er was meer interesse in het paard uit binnen-, en buitenland. Zo is er interesse uit Spijkenisse, heeft Burning Man in Amsterdam oren naar een bezoek van het paard en zijn er contacten gelegd met de Maker Faire in Hannover in Duitsland en die uit Parijs in Frankrijk. Na afloop kreeg de groep een mooie prijs: ''Maker of Merit''. Een verguld beeldje en een vaantje voor het prachtige werk dat Schenkels heeft geleverd.

Naast een mooie financiële bijdrage is de Brabantsedaggroep uit Heeze weer een mooie ervaring rijker en kunnen ze terug kijken op een zeer geslaagd weekend. Het volgende concours voor het perdje van VK Schenkels is Geldrop Hippique dat dit weekend van start is gegaan. Daar is het perdje volgend weekend te bewonderen.

Laat hier je reactie achter