Nieuwe groep Brabantsedag: 'Zo gig 't ok'

7 december 2018 - 06:57

HEEZE – In de tweede week augustus berichtte wij al dat er mogelijk een nieuwe wagenbouwersgroep zou komen naast de zestien bestaande wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag. Op 22 november is er een oprichtingsvergadering geweest en is de naam van de nieuwe wagenbouwersgroep definitief geworden. 'Zo gig 't ok'.

Na het wegvallen van Vriendenkring De Engelse Tuin in 2015, is er nu een nieuwe wagenbouwersgroep aan het ontstaan is. De initiatiefnemers denken zeker dat er ruimte is voor een nieuwe groep en doen een oproep voor nieuwe leden. 

Oprichter Jos Berkers: ''Al enige tijd verschijnen er berichten over mijn plannen om een nieuwe wagenbouwersgroep op te starten voor deelname aan de theaterparade van de Brabantsedag. Ook de stichting Brabantsedag verleent hieraan graag haar medewerking en ondersteuning dus zijn we al in een vroeg stadium met elkaar in gesprek gegaan. Met de toezegging om eventueel al in 2019 te kunnen deelnemen hebben we met enkele enthousiastelingen de eerste stap gezet. Een eerste bijeenkomst waarin we hebben gesproken over vervolgstappen en waar we ook al hebben nagedacht over een naam.  “Zo gig’ut ok”, dat sluit mooi aan op ons streven om als nieuwe groep, met creatieve technieken, uiteindelijk een volwaardige wagen te bouwen.

Het zou fantastisch zijn als wij onze ambitie kunnen realiseren maar dat is nog niet zo zeker als in eerdere berichten is gemeld. Tot op heden hebben we helaas nog niet voldoende leden. Dus, ben jij nieuwsgierig geworden en lijkt het je leuk om aan te sluiten en mee te helpen onze ambitie waar te maken, meld je dan nu aan! Wij komen graag vrijblijvend met je in gesprek. Een mailtje aan josberkers55@gmail.com is voldoende. Wij nemen contact met je op.''

Laat hier je reactie achter