Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

De Lambrekvrienden

2 augustus 2015 - 11:50

Naam wagenbouwersgroep: De Lambrekvrienden  
Aantal leden: 199  
Actief sinds: 1982  
1e geworden in: 1992, 2003, 2007, 2012, 2015

 
Omschrijf je groep in 10 kernwoorden?
Hechte groep die plezier, kwaliteit en doorzetten het belangrijkste vinden.

Waar zijn jullie als wagenbouwersgroep het meest trots op en waarom?
Elk jaar compleet iets nieuws bedenken voor de optocht, niet gebaseerd op voorgaande jaren.

Ieder jaar heeft de Brabantsedag een thema. Wat was voor jullie het leukste/interessantste thema om iets voor te bedenken en te bouwen?
Brabants Goud (2007). In dit jaar hebben we een optocht in een optocht op de weg gezet. Onze “wagen + lange loopgroep” was alleen al 200m lang. Een grote kermis met veel verschillende onderwerpen en geweldige humor.

Wat is de mooiste wagen die jullie ooit hebben gebouwd en waarom?
Jeroen Bosch/De appel der verleiding (1997). Deze wagen was tot in perfectie gemaakt. Er was schitterend spel, kleding gewaagd maar zeer mooi. Heel mooi spuitwerk. Helaas ging de wagen door zijn as nog voordat de helft van de optocht gereden was. Ondanks dat hadden we nog een zeer goede klassering (4e).

Schrijven is voor het lichaam een beproeving (2003). Hier klopte alles, zeer mooie wagen, spel perfect (iedereen synchroon), schitterende kleding en grime. Hier zijn we 1ste geworden.

Volksvermakelijkheden (2007). Hier hebben we een optocht in een optocht gebouwd. Zeer veel Heel divers, fleurig, humor, schitterende kleding, perfect spel.

Welk jaar van deelname zouden jullie het liefst zo snel mogelijk willen vergeten en waarom?
2008. Hier een nieuwe techniek geprobeerd met betrekking tot papier-maché en dit was geen goede zet geweest. Vlug vergeten dus.

Welke wagen van een andere groep in de geschiedenis van de Brabantsedag was het meest indrukwekkend en waarom?
De Spaanse Furie van Hopeloos in 2001. Prachtige wagen/decor die zijn tijd ver vooruit was.

Wat voor ons verandert mag worden aan de Brabantsedag is…….?
Optochten met thema’s in de toekomst, zoals Hoe ziet Brabant er over 100 jaar uit, Futuristisch thema. Dit zou zeker eens in de 5 jaar mogen plaatsvinden.

Wat is voor jullie de minst mooie wagen die er gebouwd is en wat is de reden daarvan?
Elk jaar zetten alle groepen zich voor 200% in om er een prachtige optocht van te maken. Derhalve kan niet gesteld worden over een meest of minst mooie wagen. De brabantsedag is een verzameling van 17 decors ieder met een eigen identiteit, een enkele groep of wagen kan geen optocht maken. Dat maakt het succes.

Wat is jullie droom om nog eens te bouwen?
Een compleet functionerende achtbaan

Wanneer begint het te kriebelen om weer aan de gang te gaan met de Brabantsedag?
Zodra het nieuwe thema bekend is. Dit is uiteraard voor een kleinere groep. De kriebels voor de hele groep start met de jaarvergadering in mei en gedurende de bouwperiode wordt dit alleen maar erger en kent zijn climax in de laatste 2 weken voor de Brabantsedag.

 

Laat hier je reactie achter