Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Vriendenkring Hopeloos

2 augustus 2015 - 11:40

Naam wagenbouwersgroep: Vriendenkring Hopeloos   
Aantal leden: 160  
Actief sinds: 1977  
1e geworden in: 1985, 1999, 2000, 2001, 2004, 2018  

 

Omschrijf je groep in 10 kernwoorden?
Een bonte mengeling van enthousiaste mensen.

Waar zijn jullie als wagenbouwersgroep het meest trots op en waarom?
Op het feit dat we met zijn allen inmiddels al 37 fantastische bouwseizoenen tot een succes hebben weten te maken. De gezelligheid en saamhorigheid tijdens deze periodes vormen de basis voor het feit dat we al zo lang mee doen met de optocht van de Brabantsedag. Vanuit dit plezier van het samen creëren proberen we ons op een vooruitstrevende en vernieuwende wijze aan het publiek te presenteren.

Ieder jaar heeft de Brabantsedag een thema. Wat was voor jullie het leukste/interessantste thema om iets voor te bedenken en te bouwen?
Tijdens de optocht van de 50e Brabantsedag hebben we een ode gebracht aan alle creaties van alle wagenbouwersgroepen tijdens de 49 voorgaande optochten. Hierin kwam alle thematiek wat ons betreft samen.

Wat is de mooiste wagen die jullie ooit hebben gebouwd en waarom?
Elk jaar heeft zijn eigen verhalen, maar het applaus dat we in 2001 van onze collega-wagenbouwers kregen toen we het Strabrechtspleintje passeerden was een kippenvelmoment.

Welk jaar van deelname zouden jullie het liefst zo snel mogelijk willen vergeten en waarom?
Niet een. De gezelligheid tijdens de bouw is van alle jaren. Uiteindelijk vormt de optocht het hoogtepunt van vele maanden van voorbereiding. Soms valt de uitslag mee, soms valt hij tegen. Als we mogen kiezen vallen we graag in de prijzen, maar uiteindelijk zal er niemand een biertje minder om drinken op zondagavond in de tent.

Welke wagen van een andere groep in de geschiedenis van de Brabantsedag was het meest indrukwekkend en waarom?
Wij staan elk jaar weer versteld van de enorme hoeveelheid creativiteit die de wagenbouwers aan de dag weten te leggen. Iedere groep gaat met behulp van sponsoren en louter vrijwilligers aan de slag om iets te maken wat in hun mogelijkheden ligt. Dit is ieder jaar lukt is wat ons betreft het meest indrukwekkend.

Wat voor ons veranderd mag worden aan de Brabantsedag is…….?
Het zou goed zijn als de Brabantsedag meer bekendheid krijgt, om te beginnen in de regio. Gelukkig timmert Sef Sweegers met zijn werkgroep flink aan de weg.

Wat is voor jullie de minst mooie wagen die er gebouwd is en wat is de reden daarvan?
Iedere groep en iedere wagenbouwer heeft zijn eigen voorkeuren en dus zullen er ook creaties zijn en komen die sommige mensen aanspreken en anderen niet. Dat is inherent aan creatief bezig zijn.

Wat is jullie droom om nog eens te bouwen?
Een zelfreinigende frietpan.

Wanneer begint het te kriebelen om weer aan de gang te gaan met de Brabantsedag?
Na de optocht wordt alles afgebroken en opgeruimd. Vervolgens gaan we evalueren en dan staat de themapresentatie voor het volgende jaar weer voor de deur. Het kriebelt maar door dus.

Laat hier je reactie achter