Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Vriendenkring Snoeijen

2 augustus 2015 - 11:30

Naam wagenbouwersgroep: Vriendenkring Snoeyen 
Aantal leden: 80 
Actief sinds: 1978 
1e geworden in: 1991 

 
Omschrijf je groep in 10 kernwoorden?
Gezelligheid,Plezierig, Creatief, Artistiek, Fanatiek, Feestbeesten, Nederpop, Eigenwijs, Low budget, Joop Zoetemelk (eeuwige tweede)

Waar zijn jullie als wagenbouwersgroep het meest trots op en waarom?
Dat we iedere jaar weer mee kunnen doen met een nieuwe creatie.
Waar we als groep trots op zijn.
- Dat we daar mee bij dragen aan het mooiste evenement dat ons dorp kent.
- Dat Heeze ieder jaar weer een optocht op de weg zet welke uniek is in zijn soort.
- Dat we met deze optocht ieder jaar weer 40.000 toeschouwers weten te trekken die naar onze rijdende theaters komen kijken


Ieder jaar heeft de Brabantsedag een thema. Wat was voor jullie het leukste/interessantste thema om iets voor te bedenken en te bouwen?
Ieder Thema heeft zo zijn leuke en interessante kanten om daar uit te kiezen is erg moeilijk maar als ik er dan toch een moet kiezen dan ga ik voor… “Te gek voor woorden”

Wat is de mooiste wagen die jullie ooit hebben gebouwd en waarom?
Weer zo’n gewetens vraag. Eigenlijk zijn we ieder jaar weer trots op wat we gebouwd hebben. Maar als we er een moet kiezen dan …. gaan we voor “De pest breekt uit”
Hier eindigden we met evenveel punten als de winnaar van dat jaar maar na stemmen werd het de 2de plaats voor ons en ging De Rooie Hoek er met de eerste prijs van door met ook een zeer mooie creatie genaamd “hoogvliegers”.

Welk jaar van deelname zouden jullie het liefst zo snel mogelijk willen vergeten en waarom?
2004 “schurken, schelmen en schorriemorrie”
Daar sloegen we de plank totaal mis met onze wagen “de nieuwe kleren van de keizer”

Welke wagen van een andere groep in de geschiedenis van de Brabantsedag was het meest indrukwekkend en waarom?
Moeilijke vraag ! Maar ik denk toch dat ik voor hopeloos moet kiezen in 2001 ” De spaanse furie” dat grote beeld dat ineens begon te leven; Ik vond het prachtig.

Wat voor ons verandert mag worden aan de Brabantsedag is…….?
Niets.

Wat is voor jullie de minst mooie wagen die er gebouwd is en wat is de reden daarvan?
Het jaar 1995 “meiden en mevrouwen”… We hadden toen een immens grote jurk met 4 tieten. Daar op stonden 4 mooie dames die onbereikbaar waren voor de mannen er om heen. Nu noemen wij het altijd “de tieten wagen”

Wat is jullie droom om nog eens te bouwen?
Weer zo’n moeilijke vraag: Ik denk dat we ieder jaar weer een droomwagen op de weg proberen te zetten. Maar als we dan toch iets moet kiezen dan dromen we er van om nog een keertje een creatie te maken waar mee we algemeen winnaar mogen worden.

Wanneer begint het te kriebelen om weer aan de gang te gaan met de Brabantsedag?
Zodra de tent weer weg is en de wagen weer naar de opslag is. En de vrije tijd weer terug is dan begint het weer te kriebelen dus zo rond half september dan wachten we met smacht weer op het nieuwe thema wat we meestal begin oktober krijgen. En dan begint het circus weer van voor af aan.
Bij nader inziens weet eigenlijk niet of de kriebel wel ophoudt.” De Brabantsedag” Het is toch een soort van ziekte. Eenmaal besmet kom je er nooit meer van af!

 

 

Laat hier je reactie achter