Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Vriendenkring Kapelstraat

2 augustus 2015 - 11:10

Naam wagenbouwersgroep: Vriendenkring Kapelstraat
Aantal leden: Circa 75
Actief sinds: 1958 echter nog niet onder de naam Vriendenkring Kapelstraat
1e geworden in: 1966, 1970
 

Omschrijf je groep in 10 kernwoorden?
“Deelnemen is belangrijker dan winnen”  Gezelligheid en saamhorigheid, waarbij iedereen, jong en oud even belangrijk is en iedereen er toe doet.

Waar zijn jullie als wagenbouwersgroep het meest trots op en waarom?
Dat we met ons beperkte budget er elk jaar weer in slagen om voor onszelf en voor alle toeschouwers er een geweldige happening van te maken. Bij de uitwerking/bouw van wagen, spel, kleding en grime is iedereen even belangrijk. Samen zijn we sterk!  

Ieder jaar heeft de Brabantsedag een thema. Wat was voor jullie het leukste/interessantste thema om iets voor te bedenken en te bouwen?
Voor ons is er géén thema wat eruit springt. Leuk en interessant zijn de thema’s ons inziens allemaal.

Wat is de mooiste wagen die jullie ooit hebben gebouwd en waarom?
Dit is eigenlijk niet te zeggen. Tijden en dus technieken veranderen. 1971 “De jacht op de mammoet” of 2003 “Val van de rebelse engelen”. “Val van de rebelse engelen” was voor ons een niet gebruikelijke en dus gewaagde manier van bouwen. Enkel steigerpijpen en stalen roosters. Op een af andere manier klopte wel alles.

Welk jaar van deelname zouden jullie het liefst zo snel mogelijk willen vergeten en waarom?
Het jaartal 2000 “Mijn reis naar Juste”. In dat jaar had de groep nog slechts 40 mensen, waardoor de wagen en spel dat jaar zeer beperkt was. Bij een zo beperkt aantal mensen komt er wel héél veel op de schouders van een paar personen. Snel vergeten dus. 

Welke wagen van een andere groep in de geschiedenis van de Brabantsedag was het meest indrukwekkend en waarom?
De speeldoos van de rijten, omdat die wagen zijn tijd ver vooruit was. Hij zou bij wijze van spreken aankomend jaar zo weer mee kunnen doen met de optocht.

Wat voor ons verandert mag worden aan de Brabantsedag is…….
De prijsuitreiking verloopt ieder jaar erg rommelig. Enige verbetering hierbij is wel wenselijk.

Overigens blijft het slotfeest, ook al belanden wij nagenoeg nooit in de prijzen zie hier ons motto “Deelnemen is belangrijker dan winnen” ,  een geweldige afsluiting van de Brabantse dag.

Wat is voor jullie de minst mooie wagen die er gebouwd is en wat is de reden daarvan?
Ieder jaar weer, na 8 weken bouwen zie je dat de wagen/spel/kleding/grime een schitterend plaatje/schouwspel is geworden dat met trots getoond mag worden aan het massaal toegestroomde publiek en waarvan het publiek ontegenzeggelijk enorm van geniet.  Ieder jaar weer met trots de uitspraak: “we hebben het weer geflikt”. Wat is dan “minst mooi”

Wat is jullie droom om nog eens te bouwen?
Blijft geheim, zodat andere groepen niet met dit idee aan de haal gaan.

Wanneer  begint het te kriebelen om weer aan de gang te gaan met de Brabantsedag?
Zodra onze eerste ideeschetsen op tafel komen.

Laat hier je reactie achter