GELE KAART

30 september 2014 - 12:00

Sinds een week of vier zijn de voetbaltrainingen voor de jeugd weer begonnen. Zo ook voor mijn twee oudste zoontjes. "Met gepoetste voetbalschoenen kun je harder schieten", zei ik afgelopen woensdag toen ze hun tas in stonden te pakken. Nergens op internet zal je enig bewijs vinden voor die stelling, en tóch gebruiken alle ouders deze onzin om af te dwingen dat kinderen netjes omgaan met hun materiaal.
 
Ik schaamde me een beetje voor mijn kinderachtige opmerking, en besloot dan ook om ze extra te belonen bij thuiskomst. Omdat het weer guur en regenachtig was, zette ik alvast een lekker warm bad aan voor ze. Ik gebruikte zelfs mijn eigen douchegel voor het schuim.
 
"Wauw, mega bubbels", riepen ze toen ze, onder de modder, de badkamer binnenhuppelden. Voorzichtig stapten ze het bad in. "Huh? Waarom is het water blauwig?" vroeg Philip. "En het ruikt ook anders", zei Lennard. "Heel erg… ja, hoe zal ik het zeggen… grote mensen achtig! Wat is dat voor schuim papa?"
 
Ik liet ze mijn flesje zien. "S-P-O-R-T" las Lennard op het etiket. "Yep!" zei ik. "Die is eigenlijk van mij, maar omdat jullie zo hard getraind hebben, vind ik dat jullie die óók wel verdiend hebben. Daar wordt je extra schoon van." Lennard keek van het flesje naar de schuimlaag en weer terug naar het flesje. "Het is dus een soort douchegel speciaal voor sporters?" vroeg hij verwonderd. Ik knikte. "Maar papa… wat moet jij daar dan mee?"
 
Om in sportterminologie te blijven, Lennard had zojuist in de blessuretijd met een omhaal de gelijkmaker gescoord.

Laat hier je reactie achter