HUPPELTJES

29 oktober 2014 - 10:36

De laatste snippertjes zomergevoel liggen nu dan toch echt achter ons. Korte broeken en t shirts zijn in dozen naar de zolder verhuisd, de bomen verliezen hun blad en de kinderen zitten al weer volledig in hun schoolritme. En met name voor onze middelste zoon wordt dit een belangrijk jaar. Van het joepiedepoepie gevoel van de kleuterschool is het nu menens voor hem in groep 3. Hij gaat leren lezen, schrijven, rekenen… Kortom hij gaat de komende maanden de basis leggen voor de rest van zijn schooltijd.

Dat hij nooit de nobelprijs voor de wetenschap zal winnen, daar hebben we ons inmiddels bij neergelegd. Philip is meer een doener dan een denker. Niet alleen voor hem wordt dit een spannende tijd, voor ons dus ook. Hij zal, zo werd ons namelijk aan het einde van het vorige schooljaar toevertrouwd, continue een huppeltje extra moeten nemen om het tempo van de rest bij te houden. En dat vinden we prima. Zo lang hij lekker in zijn vel zit en motivatie toont huppelt hij maar lekker in zijn eigen ritme. Hij is  een gelukkige, spontane en sociale jongen, en dat vinden we zeker zo belangrijk als goede cijfers.
 
Maar soms verrast hij ons ineens met een wijsheidje. Zoals vorige week. We zaten met ons gezinnetje aan de ontbijttafel, toen onze oudste zoon Lennard vanuit het niets vroeg: “Zeg Philip, wie is eigenlijk de slimste in jullie klas?”. Philip at zijn mondje leeg, nam een slok melk en zei: “De juffrouw.” Om zich vervolgens weer volledig te focussen op zijn boterham.
Een huppeltje was het. Een prachtig subtiel huppeltje.

Laat hier je reactie achter