TEVREDEN MET WEINIG

22 januari 2015 - 14:44

Als ouder heb je tegenwoordig in de thuisagenda rekening te houden met ‘studiedagen’ van de basisscholen. En voor de lezers zónder kinderen onder u, dat betekent precies het tegenovergestelde van wat u wellicht verwacht. Juist op een studiedag namelijk zijn de kinderen vrij.
 
Afgelopen dinsdag was het weer eens zover. Een uitgelezen kans vonden wij om met het gezin een dagje naar de Efteling te gaan. Ter verhoging van de feestvreugde boekten we zelfs een hotelkamer voor de nacht. De Pardoes Suite om precies te zijn. Twéé dagen Efteling én slapen in de kamer van Pardoes, kón het nog gekker? Wat waren wij toch toffe ouders vonden we zelf. Het ging ons een godvermogen kosten, maar deze ervaring zouden de kinderen van hun leven niet meer vergeten.
 
Het waren dan ook fantastische dagen. Slapen in het Pardoes stapelbed. Tot laat luisteren naar sprookjes uit de boekenkast. Druiven en croissants bij het ontbijt. Vijf keer achtereen in Taa-tata-taa (Carnaval Festival) omdat er toch geen wachtrij stond. Cadeautje uitzoeken in de Efteling winkel. Pannenkoeken eten. Met de échte Pardoes op de foto. Nóg 3 x in Taa-tata-taa. Kortom, twee dagen lang kon en mocht alles.
 
‘En?’ vroeg ik ze in de auto, weer op weg naar huis ‘Wat vonden jullie nou het áller- állerleukst van de Efteling vakantie?’
‘Dat er kleurpotloodjes op ons bed lagen die we mee naar huis mochten nemen’ riepen ze in koor. Voor de duidelijkheid, het ging om 5 mini-potloodjes in een kartonnen Efteling verpakking.
 
Op de volgende studiedag koop ik een grote doos Bruynzeel stiften en blijven we lekker thuis.

Laat hier je reactie achter