Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

In profiel.....Freek Roothans

12 september 2014 - 09:30

Naam: Freek Roothans
Leeftijd: 11 juni 1968
Beroep: kastelein, sjieke benaming hiervoor is horeca ondernemer

 

Hoeveel jaren heb je inmiddels ervaring in de horeca en omschrijf hoe dit zo gekomen is?
Ik heb het cafe van mijn ouders overgenomen op 1 januari 1997. Ik was tot mijn 17 de jaar een verlegen menneke en ik ging nooit mee op stap met mijn vrienden. Ik vond het café verschriikkelijk en kwam ook nooit voor in de zaak.  Maar toen in een keer had ik het te pakken, ik ging elk weekend in Valkenswaard stappen  en toen was het hek van de dam, ik kreeg verkering en werd wat vrijer etc.. Ik begon wat meer mee te helpen in het cafe van mijn ouders etc. en ik vond het steeds leuker worden.  Ik had een administratieve baan en deed nog avondschool HEAO, toen mijn mijn vader zei, ik verkoop de cafe, want jullie drieen (mijn jongere broer en zus) willen het toch niet overnemen. Toen zei ik, als een van de kinderen het wil overnemen, toen zei hij dan verkoop ik niets en doe ik het nog drie jaar en dan is het van een van jullie en dat ben ik dan geworden. Je begrijpt wel dat ik die avondschool  niet meer heb afgemaakt !!! Inmiddels ben ik aan mijn 18de jaar bezig. Mijn vriendin Willeke is er vanaf 2002 bijgekomen en inmiddels zit ze samen met mij in de vof. Ik ben de derde generatie en mijn opa Frits Roothans heeft het cafe omstreeks 1926 opgericht.

Wat is het mooiste feest dat je hebt meegemaakt in het etablissement waar je nu werkt en waarom?
Elke dag is een feestje op zich en elke dag is onvoorspelbaar. Ik zelf vind het borreluur erg leuk vanaf een uur of vier met de vaste gasten, lekker wat zeveren en lachen. Er zijn zo veel hoogtepunten, ik vind de kermis altijd supergezellig en dan vooral op maandag. Ook carnaval is geweldig in leende. Voor ons was wel het hoogtepunt toen we in 2006 het Prinsenpaar waren, wat een feest!! Kon ik ook eens in andere cafes komen met die dagen. Toen hebben we echt carnaval op een hele andere manier mogen beleven.

Echt ontspannen is voor mij…..?
Lekker op vakantie met ons Willeke, iets zien van de wereld, (mooiste vakanties bv Zuid Afrika, Equador, Galapagos eilanden, Botswana etc.) ,  lamballen, een spannend boek lezen en genieten van lekker eten en een wijntje erbij. En de laatste  jaren vind ik golfen helemaal geweldig. Lekker op onze vrije woensdagmiddag op Haviksoord golfen en naderhand wat bij buurten en een pilske pakken. En als we echt moe zijn vinden wij het relaxt om naar de sauna te gaan.

Mij mag je midden in de nacht wakker maken voor? Omdat?
Da ga ik jullie niet vertellen!!!

Als je niet werkzaam zou zijn in de horeca wat zou je dan het liefste doen?
Na zoveel jaar kan je eigenlijk niets anders meer, het wordt een deel van je leven. Ik zou het een twee, drie niet weten.

Hoe sta jij tegenover het strenge alcoholbeleid van de overheid?
Een beetje overdreven, want nu doen ze het niet meer in de Horeca, maar ergens anders waar er helemaal geen meer controle op is.

Mijn favoriete drankje is? En waarom?
Koffie, karnemelk,  Leeuw Pils en witbier. Als we uitgaan eten houd ik ook van een lekker glas wijn, een oude port of sherry bij de kaas en natuurlijk een borreltje bij de koffie bv. Likeur 43 of Frangelico. Waarom vind je iets lekker, dat is een goeie, daar kan ik geen antwoord opgeven, dat ligt aan de gelegenheid, welk tijdstip op de dag  misschien en met welke mensen om je heen!!

Welke activiteit zou je nog graag organiseren of zou je graag eens willen zien?
Op het moment organiseer ik genoeg kleine evenementjes in mijn café, dat vind ik genoeg zo. Naar een groots concert van André Rieu in het buitenland zou ik wel naar toe willen.

Welk goed doel raakt je het meest en waarom?
Bijna alle goede doelen wel, aan iedereen die met de collectebus langskomt doneer ik.

Het mooiste aan werken in de horeca is…….
Omgaan met mensen en van te voren nooit weten hoe de dag loopt. Als je denkt dat het een rustige dag wordt is het druk.  En ik kick er op om een mooi glas pils bij de mensen neer te zetten en dat wordt gewaardeerd.

Laat hier je reactie achter