In profiel....Jan van Stratum

12 september 2014 - 09:30

Naam:  Jan van Stratum
Leeftijd: 62 jaar
Beroep: beheerder dorpshuis 't Perron

 

Hoeveel jaren heb je inmiddels ervaring in de horeca en omschrijf hoe dit zo gekomen is?
Horeca is me als het ware met de paplepel ingegeven, we woonde langs het café van mijn oom waar ik  als klein manneke al ging helpen , daarna met mijn elsje het café van mijn vader overgenomen, toen hadden we het geluk dat Marietje de giller stopte, en wij een super drukke zaak kregen die  's morgens om 10.00 uur open ging omdat mensen al stonden te wachten, in  die tijd was het iedere dag zo druk dat wij nooit samen hebben kunnen  eten, er was altijd volk tot laat in de nacht, de drukte heeft er voor gezorgd dat we gingen stoppen en het stokje aan iemand anders overgaven zodat we als getrouwd stel ook een prive leven kregen, echter de horeca is mij altijd blijven boeien en zodra er een advertentie voor een beheerder voor 't Perron in de krant zag heb ik ook meteen gesolliciteerd, en daar heb ik zeker geen spijt van.

Wat is het mooiste feest dat je hebt meegemaakt in het etablissement waar je nu werkt en waarom?
Jeugdcarnaval Heibessums is ieder jaar een enorm feest. Het NAT heeft in ’t Perron ook een geweldig feest gegeven en de Pink Floyd Tribute band “Wish we were Pink” heeft het grootste feest gegeven.

Echt ontspannen is voor mij…..?
Tennissen, vooral de derde helft. Goed boek lezen,  leuke dingen met de kleinkinderen doen, maar ook lekker uitslapen!

Mij mag je midden in de nacht wakker maken voor? Omdat?
Biefstuk met friet.

Als je niet werkzaam zou zijn in de horeca wat zou je dan het liefste doen?
Maakt me niet zo veel uit, Ik vind overal mijn plezier in.

Hoe sta jij tegenover het strenge alcoholbeleid van de overheid?
Op zich prima, maar ik vind wel dat  een overgang regeling meer op zijn plaats zou zijn geweest.

Mijn favoriete drankje is? En waarom?
Erdinger wit bier,  omdat er een halve liter in de fles zit.

Welke activiteit zou je nog graag organiseren of zou je graag eens willen zien?
Heezers  Oktoberfeest

Heezenaren zijn gezellige en gastvrije mensen Er moet dan ook veel gegeten, gedronken en gelachen worden,. Iedereen zit dan  aan lange tafels, bekend  en onbekend moeten dan bij elkaar aan tafel aanschuiven onder het genot van Duitse slagers, en er een super gezellige avond van maken, waar men nog lang over na praat en met plezier op terug kijkt,

Welk goed doel raakt je het meest en waarom?
Kankerfonds omdat ik al verschillende familie leden en  vrienden heb verloren aan kanker.

Het mooiste aan werken in de horeca is…….
Omgang met mensen en collega’s.

De spreuk 'Geduld en kalmte kunnen u redden' is inmiddels mijn tweede ik geworden en onder dat motto kan ik bijna alle gasten met een glimlach te woord sta. Want bedienen is nog zo makkelijk niet! Als mensen binnen komen lopen verwachten ze veel, maar niet van de mensen die er werken. Mensen zijn mensen, en mensen kunnen nu eenmaal heel moeilijk doen om makkelijke dingen.

Laat hier je reactie achter