Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

In profiel....Vorst ''Lindse Blaos''

30 november 2014 - 09:49

Naam: Jan Bekkers
Leeftijd: 47
Functie:  Voorzitter/Vorst

Omschrijf jouw carnaval in maximaal 10 woorden.  
Carnaval: een feest voor iedereen; een verkleedpartij zonder rangen en standen!

Hoe lang bekleed je deze functie van de vereniging en wat heeft je ertoe bewogen deze functie te aanvaarden? Tijdens de jaarvergadering op 8 november 2012 heb ik de voorzittershamer overgenomen van Piet van Mierlo. Ik liep over van enthousiasme om met allerlei dingen aan de slag te gaan. Zelf had ik dit graag onder leiding van Piet gedaan, maar Piet dacht daar anders over.

Wat zijn je taken  voor de carnavalsvereniging?  
Alle taken die bij een voorzitter horen, maar op een democratische manier met veel waardering voor iedereen die ons op welke manier dan ook ondersteunt.

Het mooiste aan carnaval in het algemeen voor mij is?
Het plezier wat bezoekers en organisatie aan onze activiteiten beleven. Dan ben ik trots op wat wij als carnavalsvereniging hebben georganiseerd.

Wanneer begint het carnavalsgevoel weer te kriebelen?
We zijn er het hele jaar maar bezig, maar met de cabaretavond in oktober gaan we richting 11 november , dan starten de 1ste wagenbouwersgroepen en buurtschappen met hun bouwwerkzaamheden voor de optocht en starten wij met het openingsbal; vanaf dat moment begint het carnavalshart sneller te kloppen.

Het mooiste dat ik heb meegemaakt met carnaval is?
De eer om samen met mijn vrouw Elfrie het Prinsenpaar te zijn van Blaosdonk in 2010.

Op welke manier draag je het stukje cultuur over aan de jeugd en hoe belangrijk is dat in jouw ogen? 
Als voorzitter, maar ook als ouder, ben ik blij met de jeugdgroepen welke de laatste jaren zijn opgericht en deelnemen aan de optocht. Het is geweldig om te zien hoe intens carnaval en de voorbereidingen van carnaval door hen worden beleefd. Gelukkig hebben we in Blaosdonk  en de veurstad van Blaosdonk perfecte bouwlocaties waarvan de eigenaren de jeugd adviseren en wijzen op de veiligheid. 

Ook tussen de verschillende bouwersgroepen worden veel adviezen en materialen uitgewisseld en een nieuwe groep word geweldig ondersteund door de ervaren bouwers. Een prima saamhorigheid en heel leerzaam,  waardoor het plezier en de spanning richting carnaval langzaam opbouwt.

In mijn overtuiging komt deze samenwerking en het enthousiasme voort uit de beleving van het jeugdcarnaval in Blaosdonk. Veel jeugd wordt vanuit een vereniging welke het jeugdcarnaval organiseert betrokken bij de organisatie, was ooit lid van de jeugd Raad van 11 of zelfs adjudant, Prinses of Prins. Een belevenis welke het carnavalshart vormt en nog vlugger laat kloppen.

Wat is het mooiste moment in het carnavalsseizoen en waarom juist dat moment?
De bezoeken met het Prinsenpaar aan zieken en ouderen. Aan (langdurig) zieken brengen we een bezoek met een fruitschaal, tijdens deze bezoeken beleef je hele intense momenten over het plezier maar ook het verdriet en de pijn van deze mensen, dat doet echt iets met je.

Beschrijf de carnavalsvereniging waar jij actief bent en wat er zo mooi is om daarbij te horen?
We hebben een ontzettend gezellige, hardwerkende en betrokken Raad van Elf (RV 11) die samen met andere vrijwilligers echt ergens hun schouders onder kunnen zetten om leuke activiteiten te organiseren voor de Lindse gemeenschap. Het is een eer om daar voorzitter van te mogen zijn.

Je mag mij midden in de nacht wakker maken voor….?
Een optreden van een Lindse (TP) artiest of kapel of  IEMAND IN NOOD.

Laat hier je reactie achter