Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

In profiel.....Vorst ''De Kraaienvangers''

30 november 2014 - 10:15

Naam: Leo van Lierop
Leeftijd: 55 jaar
Functie: vorst van de Kraaienvangers, ondernemer

 

 

Omschrijf jouw carnaval in maximaal 10 woorden.
Een volle tent met als doel,  carnaval voor iedereen in Heeze.

Hoe lang bekleed je deze functie van de vereniging en wat heeft je er toe bewogen deeze functie te aanvaarden? 
Mijn functie bij de Kraaienvangers is “ Vorst” . Deze functie bekleed ik al 3 jaar.

Ik heb deze functie aanvaard om het  prinsen koppel te begeleiden  en te ondersteunen bij die mooie taak die zij uitdragen, je kan het ook wel als “regelneef “’ zien.  Het mooie van het vorst zijn is dat je het hele traject mee kan maken en als je dan het prinsenkoppel ziet genieten is je taak volbracht.

 Wat zijn je taken voor de carnavalsvereniging?
Mijn taak is Prinsenlancering,  Organisatie seniorenavond in het  Nicasiushuis wat ieder jaar weer fantastisch is om te moge beleven dat ook die mensen enorm kunnen genieten.

Het mooiste aan de carnaval in het algemeen is....? 
Als we met z’n allen  de tent gaan opbouwen , iedereen is dat volop in touw,  met  zagen en schroeven.  En  dan de eerste avond het feestgedruis los barst,  loop door de tent die op en top is. Dat vindt ik wel kicken .

Wanneer begint het carnavalsgevoel weer te kriebelen?
Het carnavalsseizoen begint gelijk na de zomer vakantie te kriebelen. Tijdens de artiestenavonden willen wij met de Basterd, een club gekke oudjes onze act presenteren. Dit doen we met muziek uit zoeken, teksten en grappen  uit proberen totdat onze lachspieren er last van krijgen.

Het mooiste aan carnaval dat ik meegemaakt heb is? 
Het mooiste moment was het jaar 2010/2011. Ik was  Prins Leonardus Garvino  1ste bij de kraaienvangers in onze fantastische tent.  Ik vond het een eer om de scepter over het kraaienland te mogen dragen.  Daar dit ook mijn eerste jaar was bij de kraaienvangers en echt alles nieuw voor me was. Het was een fantastisch jaar met adjudant Joost en de dames. We hebben veel plezier gehad in de voorbereidingen, en van ieder element hebben we een feestje gebouwd. Echt genoten met heel de raad als achterban.

Op welke manier draag je het stukje cultuur over aan de jeugd en hoe belangrijk is dat in jouw ogen?
De jeugd is de toekomst en dat is heel belangrijk. Het proberen om de jeugd een kraaiengevoel te geven, samen er voor gaan. Samen er iets moois van maken. De betrokkenheid van de kraaienvangers als uitstraling naar de carnavalsdagen, zodat iedereen kan genieten.

Wat is het mooiste moment in het carnavalsseizoen en waarom juist dat moment?
Het mooiste moment voor mij binnen het carnavals seizoen zijn de bezoeken die we brengen aan mensen die niet bij ons in de tent kunnen feesten. Daar hoort het ziekenbezoek zeker bij.

We gaan dan met de Prins en zijn gevolg  naar het ziekenhuis  of verzorgingstehuis een bloemetje brengen.  Ze vinden het allemaal prachtig en dan nog even een  gezellig  praatje maken. Ja, zij horen er ook bij.

Beschrijf de carnavalsvereniging waar jij actief bent en wat er zo mooi is om daar bij te horen?
Onze club de Kraaienvangers  is er voor iedereen.  We doen het allemaal samen om voor Heeze  een prachtig carnaval neer te zetten. Maar bovenal doen we het voor de Prins en zijn gevolg , die daardoor een onvergetelijk jaar  te wachten staat.  En als je dan ziet hoe het koppel  geniet van alle activiteiten  is het doel bereikt.

Je mag mij midden in de nacht wakker maken voor.......
Eigenlijk nergens voor want ik slaap als een Os .

Laat hier je reactie achter