Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

In Profiel........Inge Maas

21 augustus 2014 - 12:00

Naam: Inge Maas
Leeftijd:29 jaar
Wagenbouwersgroep: Vriendenkring van Gaal

 

Hoe lang ben je al lid van deze wagenbouwersgroep en wat is je taak?
Van Vriendenkring van Gaal ben ik denk ik ongeveer 24 jaar lid. Daarvoor heb ik meegedaan met Vriendenkring Broers-Van Gerwen.  Ze bouwden achter bij ons opa en oma op de Geldropseweg en toen ze naar een andere locatie verhuisd zijn, zijn wij bij Vriendenkring Van Gaal lid geworden! Logische keuze, aangezien het toch familie is.

Bij Vriendenkring Van Gaal ben ik verantwoordelijk voor de sponsoring, samen met de rest van de sponsor commissie. Vanuit die rol zit ik ook het bestuur  van Vriendenkring Van Gaal. De financiën zijn natuurlijk kei belangrijk, zonder geld kunnen onze bouwers niet aan de slag!

Wat is je drijfveer om ieder jaar weer mee te doen met de Brabantsedag?
De Brabantsedag is een uniek evenement in Heeze dat het hele dorp, en veel mensen ook daarbuiten,  ieder jaar weer fascineert! Als echte Hizzerse wil en kun je dat natuurlijk niet missen! 

Wat zou je de jeugd willen zeggen die twijfelen om bij een wagenbouwersgroep te willen komen?
Eerlijk gezegd denk ik dat er al ontzettend veel Heezerse jeugd betrokken is bij de Brabantsedag. In de periode voor de Brabantsedag heb je in Heeze in ieder geval geen last van hangjongeren, die hebben het allemaal te druk met bouwen! J

Maar voor mensen die twijfelen à altijd doen! Het is zo leuk en je leert er ontzettend veel van! Je zet met een heel team in een korte tijd een compleet spektakel  in elkaar!

Welke gebeurtenis staat je nog het meeste bij van de Brabantsedag?
De eerste keer dat ik meedeed denk ik dan toch!  Aangezien ik nog heel jong was toen was ik het ook zo beu.  Dus zat ik al snel op de rand van de wagen te zwaaien naar de mensen aan de kant…

Wat zou jij het liefst veranderd zien binnen de Brabantsedag?
De week voorafgaand aan de Brabantsedag mogen ze wat mij betreft verplaatsen naar de week daarna. De optocht dus niet als einde van het cultuurhistorisch festival maar als begin. De laatste week wordt er natuurlijk nog volop gebouwd, wagenbouwers  hebben dan niet vaak de tijd om bijvoorbeeld naar de voorstellingen te gaan die her en der georganiseerd worden. De zaterdag van het openingsfeest kan je dan ook verplaatsen naar de week daarna en dat als afsluiting gebruiken.

Brabantsedag is voor mij…..?
Uniek! Heel het dorp is in de zomermaanden bezig om die laatste zondag van augustus een rijdend spektakel op de weg te krijgen! Dat is zeker een verbindende factor voor ons dorp.

Waarom is het volgens jou zo belangrijk dat de Brabantsedag een jaarlijks terugkerend evenement blijft?
Dan val ik denk ik wel een beetje in herhaling. Maar de Brabantsedag is een uniek evenement. Het is gezellig, leerzaam, draagt bij aan de saamhorigheid... En niet te vergeten wordt ook onze gemeente op een creatieve manier in de spotlights gezet, en dat is ook belangrijk voor onze lokale economie. Er komen jaarlijks duizenden mensen op de optocht af! Dan moet het ook wel bijzonder zijn toch…!?

Welke grootse verandering heb je gezien binnen de Brabantsedag de afgelopen 10 jaar en wat vind je van deze verandering?
Het traditionele bouwen is er nu wel helemaal vanaf! Concept denken is steeds belangrijker geworden. Ook is het totaalplaatje steeds belangrijker geworden! Als je vroeger imposant kon bouwen maar niets deed aan het spel, kon je nog zomaar eerste worden! Tegenwoordig moet het geheel kloppen. Deze verandering is denk ik een goede zaak, je moet ook bestaansrecht creëren als wagenbouwers en Brabantsedag en de bezoekers blijven trekken, daar is constante vernieuwing voor nodig!

Omschrijf in tien woorden het Brabantsedag gevoel van een wagenbouwer?
Gezelligheid, creativiteit, gezonde rivaliteit  (Ton zit bij Schenkels..), enthousiast, verwachtingsvol, vurig, trots!

Ontspannen en geamuseerd op de vrijdagavonden met bouwen, bier, bitterballen (ß onze vrijdagavonden zijn de BBB avonden… J ) (aangezien ik de 10 dus ruimschoots overschreden heb past misschien enthousiast er ook nog wel bij?! ;-) )

Wat is jouw Brabantsedag motto?
Eerlijk gezegd heb ik die niet echt..

 

Ik wil wel iedere groep heel veel plezier en gezelligheid wensen de komende tijd tot aan de Brabantsedag…En mag de beste groep maar winnen! (ß toch een beetje een motto dan…)

Laat hier je reactie achter