Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

In Profiel......Dennis Keuten

21 augustus 2014 - 12:00

Naam: Dennis Keuten
Leeftijd: 39 jaar
Wagenbouwersgroep: Vriendenkring “de Engelse Tuin”

 

Hoe lang ben je al lid van deze wagenbouwersgroep en wat is je taak?
Sinds 1991. Mijn taak is veelzijdig;  van ontwerp tot wagenbouw, maar ook denk ik mee aan de kleding en grime. Daarnaast houd ik de financiën mee in de gaten.

Wat is je drijfveer om ieder jaar weer mee te doen met de Brabantsedag?
De grote waardering die je van andere wagenbouwersgroepen krijgt, maar zeer zeker ook de lovende woorden en applaus van de bezoekers die je krijgt voor,  tijdens en na de optocht. Zonder wagenbouwers en publiek geen Brabantsedag.

Wat zou je de jeugd willen zeggen die twijfelen om bij een wagenbouwersgroep te willen komen?
Niet twijfelen maar actief deelnemen, het is zeer leerzaam en zeker goed voor  je sociale ontwikkeling en vaardigheden.  Je wordt er echt wijzer van.

Welke gebeurtenis staat je nog het meeste bij van de Brabantsedag?
Eigenlijk zijn dat er vele, ik zal er enkele noemen;

Mijn eerste deelname, als klein kleutertje op een hek waarbij mijn broek helemaal open scheurde. Een grote droogtoren die wij gebouwd hadden en daags voor de optocht meegezogen werd de lucht in door een wervelwind en meters verderop weer terug op de grond belandde in stukken. Maar zeker  ook de ene keer dat een auto met daarin een minister met hoge snelheid over het parcours scheurde om zitting te nemen op de ere-tribune.

Wat zou jij het liefst veranderd zien binnen de Brabantsedag?
Dat elke groep een beker ontvangt om zo de kinderen en vooral de jeugd nog meer te motiveren om actief deel te nemen binnen een wagenbouwersgroep. Een beker zegt veel meer dan een nummer of plaats. Zij zijn immers de toekomst en degene die het succes van de Brabantsedag de komende jaren voort moeten zetten.

Een jury die nog meer de kleinere wagenbouwersgroepen waardeert voor hun geleverde prestatie.

Brabantsedag is voor mij…..?
Een uniek evenement van Heeze waar ik graag mijn steentje aan bijdraag……. gezelligheid in en rondom het dorp en in de wagenbouwerstent…….. vele lange drukke dagen tijdens de bouwperiode, je staat er mee op en gaat er weer mee naar bed……… een dag om nooit te vergeten.

Waarom is het volgens jou zo belangrijk dat de Brabantsedag een jaarlijks terugkerend evenement blijft?
Het fenomeen Brabantsedag houdt ons dorp levendig, en zet onze prachtige gemeente op de kaart. De sociale cohesie tijdens deze periode is uniek te noemen en dat mag wat mij betreft niet verdwijnen.

Welke grootse verandering heb je gezien binnen de Brabantsedag de afgelopen 10 jaar en wat vind je van deze verandering?
De grootste verandering binnen de Brabantsedag is volgens mij al iets langer geleden maar dat is het ontstaan van het wagenbouwers platform.

Een zeer goed initiatief die na een iets wat moeizame opstartperiode nu zijn vruchten begint af te werpen. Je merkt dat de wagenbouwersgroepen onderling hierdoor nog meer contact hebben en veelvuldig met elkaar samenwerken op allerlei gebied.

Omschrijf in tien woorden het Brabantsedag gevoel van een wagenbouwer?
Gezelligheid, trots,  saamhorigheid, stressvol, creativiteit, prestatiegericht, leerzaam, bezorgd, verslavend,  uniek.

 
Wat is jouw Brabantsedag motto?
Meedoen is belangrijker dan winnen.

 

Laat hier je reactie achter