Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

In profiel.....Leon Noten

12 september 2014 - 09:30

Naam: Leon Noten
Leeftijd: 26
Beroep: Bedrijfsleider Tapperij de Zwaan

 

Hoeveel jaren heb je inmiddels ervaring in de horeca en omschrijf hoe dit zo gekomen is?
Ik heb inmiddels 8 jaar ervaring in de horeca. Op m’n 18e ben ik bij de Zwaan gaan werken als weekendkracht. De zondag was toen mijn vaste dag. Naarmate ik meer ervaring had, mocht ik ook meer avonden gaan werken. Het begon met feestjes en partijen op zaterdagavond. Rond mijn 21e heb ik de donderdagavond als vaste avond erbij gekregen. Dit was een drukke maar gezellige avond om te werken. Nog steeds was dit mijn bijbaantje omdat ik toen nog studeerde op de PABO in Helmond. Omdat ik graag bezig ben en even geen zin meer had in het stil zitten in de schoolbanken, ben ik “tijdelijk” fulltime gaan werken bij de Zwaan. Zoals jullie weten is het “tijdelijk” dus iets langer geworden.

Wat is het mooiste feest dat je hebt meegemaakt in het etablissement waar je nu werkt en waarom?
Het allermooiste feest blijft toch wel de kermis in Heeze. Als je in de horeca werkt, wil je het de gasten naar hun zin maken. Natuurlijk is dat hard werken en niet altijd even makkelijk. Je bent een aantal maanden voordat de kermis begint al bezig met de voorbereidingen. De laatste week voor het feest losbarst, ben je van ’s morgens tot laat in de avond bezig met opbouwen en organiseren. Je wilt het allemaal goed regelen en zorgen dat alles klopt. Als je dan ziet dat er meer dan 2000 Heezenaren helemaal los gaan en samen een geweldig feestje van bouwen is dat gewoon kicken.

Erg mooi vind ik ook dat het personeel van Tapperij de Zwaan massaal thuis blijft van hun vakantie om er met deze dagen bij te zijn. Zonder hun kunnen we zo’n evenement natuurlijk nooit neerzetten. Daarom sluiten we deze vermoeiende dagen altijd af met een kei gezellig personeelsfeest. Dit is nr 2 op mijn lijstje…..

Echt ontspannen is voor mij…..?
Een warm bad of lekker op de bank met een goede film.

Mij mag je midden in de nacht wakker maken voor? Omdat?
Een culinair avondje met vrienden omdat ik van lekker eten/ drinken en gezelligheid houd.

Als je niet werkzaam zou zijn in de horeca wat zou je dan het liefste doen?
Moeilijke vraag. Maar ik denk dat ik dan toch leraar zou willen zijn. Misschien is horecadocent iets voor mij. Het is wel zeker dat het een sociaal beroep moet zijn.

Hoe sta jij tegenover het strenge alcoholbeleid van de overheid?
Als je ziet wat de schade kan zijn bij alcoholgebruik op jonge leeftijd, vind ik het een goede en verantwoorde keus van de overheid. Maar de vele generaties hiervoor hebben ook alcohol gedronken op jongere leeftijd. De vraag blijft dus of het niet teveel wordt overdreven. Het is sowieso een kwestie van wennen voor de horeca en voor de jeugd die in deze leeftijdscategorie valt.

Mijn favoriete drankje is? En waarom?
Single malt whisky omdat dit een pure drank is en deze whisky’s een zeer uitgesproken smaak hebben.

Welke activiteit zou je nog graag organiseren of zou je graag eens willen zien?
Ik zou graag nog eens een groot toernooi willen organiseren in ons dorp waaraan alle Heezenaren mee kunnen doen.

Welk goed doel raakt je het meest en waarom?
Ik heb niet echt een goed doel wat me raakt. Wel vind ik het altijd heel mooi om te zien dat er zoveel vrijwilligers meehelpen aan verschillende goede doelen en/of verenigingen.

Het mooiste aan werken in de horeca is…….
De gezelligheid en de gemoedelijke sfeer.

Laat hier je reactie achter