Supernova Leende geteisterd door inbraken

16 december 2018 - 15:50

LEENDE - In de nacht van zaterdag op zondag is er wederom ingebroken bij Supernova in Leende op het bedrijventerrein aan de Langstraat in Leende. De inbrekers zijn in ieder geval binnen geweest en hebben tot dusver een onbekende buit meegenomen. Intussen is het alweer de vijfde keer dat het inbrekersgilde toeslaat bij de winkel in Leende waarvan er drie plaatsvonden in één maand.

Dit keer is er weer een raam geforceerd en waren ze met minimaal drie personen. Aan de hand van de geluiden van de camerabeelden zijn het Oost-Europeanen, vermoedelijk Roemenen. Om 2.45 uur was de eerste activiteit op de camera te zien. De dieven hebben eerst rond gekeken en er voor gekozen om een raam te nemen dat nog niet kapot was. Om ongeveer 2.52 uur zijn ze begonnen met het forceren van het raam en rond die tijd is de eigenaar in de auto gestapt om naar de winkel te rijden. Door de sneeuwval en de gladheid was hij pas iets na drie uur daar en ben waarschijnlijk de inbrekers onderweg tegengekomen in een witte Mercedes met Roemeense kentekenplaten. Waarschijnlijk zijn zij via Leende de snelweg opgegaan. Het was een opvallende Mercedes met veel 'Tupperware' opties rondom. De eigenaar gaat in ieder geval wederom weer aangifte doen bij de politie. Reden voor een inbraak is er eigenlijk niet volgens de eigenaar. ''Er ligt geen voorraad van waarde in onze winkel in Leende.''

Heb jij iets verdachts gezien in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.45 uur in de omgeving van de Langstraat, neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Laat hier je reactie achter